Plaswekkerpakketten

Een plaswekkerpakket bevat alle producten die nodig zijn voor een plaswekkertraining, namelijk een plaswekker, sensorbroekjes, scorekaarten, stickervel en een leerzaam boekje. U heeft de keuze uit 3 verschillende plaswekkers: De zeer kindvriendelijke Mickey plaswekker is vooral geschikt voor kinderen die niet diep slapen en goed zijn te wekken. De Liberty bevat de allerlaatste technologieën. Deze zeer betrouwbare plaswekker biedt de keuze uit 10 alarmsignalen en is speciaal ontwikkeld voor de vaste slaper. Deze is verkrijgbaar zowel mét als zonder draadloos trilelement. Als derde de Contessa met trilelement. Dit is de oplossing voor de zeer diepe slaper, voor dove mensen of indien men juist bang is voor hard geluid). Met een plaswekker startpakket kunt u direct aan de slag! Gedurende de plaswekkertraining staan wij altijd voor u klaar met gratis deskundige en persoonlijke begeleiding. 

Bekijk ook Losse plaswekkers | Sensorbroekjes | Plashorloges voor overdag

Filter soort plasprobleem
Filter soort slaper

Indien u  samen met uw kind heeft besloten om met een plaswekker het bedplassen aan te pakken, dan is een Urifoon plaswekkerpakket een uitstekende keuze!

De plaswekker training is voor de meeste kinderen de beste manier om van het bedplassen af te komen. Vermoed u geen medische oorzaak dat aan het bedplassen ten grondslag ligt en is uw kind gemotiveerd om van het bedplassen af te komen? Dan is de Urifoon plaswekker training echt de beste methode om uw kind ook tijdens de (diepe) slaap de prikkels van een volle blaas te gaan leren herkennen.

Dit betekent dat uw kind straks door de signalen van een volle blaas zichzelf zal wekken om op tijd naar de wc te gaan. Hoe fijn zou dat zijn?

Uiteraard kunnen wij geen 100% garantie geven op dit resultaat.  Maar wij geven de Urifoon plaswekkertraining met deskundige begeleiding al sinds 1954 en zo’n 90% van de gebruikers is binnen 8 tot 12 weken zindelijk.

Verschillende plaswekkers voor verschillende type slapers

Onze jaren lange ervaring leert dat veel bedplassers lastig wakker worden. Misschien nog geeneens omdat ze diep slapen, maar ze hebben vaak een hoge wekdrempel. Ze herkennen minder de verschillende signalen tijdens de slaap. Daarom bieden wij verschillende typen plaswekkers en kunnen wij elk kind echt goed helpen om van het bedplassen af te komen.

Urifoon biedt de volgende plaswekkers:

 • De Mickey plaswekker. De Mickey is zeer kindvriendelijk en de meest verkochte plaswekker. Wordt uw kind goed wakker van een normale wekker en kan het zich ’s morgens aardig tot goed herinneren als hij/zij ’s nachts wakker is geworden, dan is de plaswekker Mickey de beste keuze. De Mickey kunt u alleen kopen en is niet te huur.
 • De Liberty plaswekker. Dit is de nieuwste plaswekker op basis van de allerlaatste technologieën. Super betrouwbaar, eenvoudig in gebruik en ontwikkeld voor kinderen die moeilijk wakker worden (lees: in de praktijk moet u geregeld uw kind actief helpen om te wekken). De Liberty plaswekker biedt maar liefst 10 verschillende alarmtonen en het volume is instelbaar. Sommige onderzoeken tonen aan dat het tijdens de training verstandig kan zijn om af en toe het alarmsignaal te veranderen. De Liberty biedt deze mogelijkheid. Daarbij is het zendertje super plat en daarmee zeer comfortabel. De oplaadbare batterij is erg handig en voorkomt eventueel gedoe met losse batterijen.
 • De Contessa plaswekker met trilelement. Voor kinderen die echt héél erg moeilijk wakker worden of juist bang zijn voor hard geluid is de Contessa met trilelement zeer geschikt. Door het trilelement gebeurt er ook iets in bed dat uw kind niet kent. De schijf gaat namelijk heel hard trillen en wekt eigenlijk elk kind. Als uw kind juist bang is voor hard geluid adviseren wij ook deze set te gebruiken. U kunt het volume van het alarm namelijk eenvoudig uitschakelen en alleen met het trilelement trainen. Uiteraard is zo’n trilelement ook de oplossing voor dove en slechthorende kinderen. Deze set kan men huren of kopen.

Elke Urifoon plaswekker is uiteraard draadloos. Dit betekent optimaal draag- en slaapcomfort tijdens de nacht.

Het gemak van de Urifoon plaswekker pakketten

Ongeacht welk type u kiest, bij de plaswekker dienen altijd de sensor onderbroeken van Urifoon te worden gebruikt. In dit speciale ondergoed zitten sensordraden verwerkt. Indien uw kind in bed plast, zullen deze sensordraden de zender activeren. De zender geeft een signaal naar de ontvanger en het alarm gaat af.

De Urifoon plaswekker pakketten zijn zo samengesteld, dat u eigenlijk altijd direct aan de slag kunt. Deze pakketten bevatten:

 1. De gewenste plaswekker, dus de Mickey, de Contessa of de Contessa met trilelement
 2. Het sensor ondergoed. Wij adviseren minimaal 2 sensorbroeken bij de plaswekker te bestellen. Urifoon hanteert combinatiematen. Dus bijvoorbeeld maat 128 is een combinatie van maat 128 en maat 134. Heeft uw kind maat 134, neem dan aub niet maat 140, want dit is de combinatiemaat 140/146 en dit is dan echt te groot.
 3. De scorekaarten en het stickervel voor een goede weergave van de voortgang van de training. Deze werken vaak erg stimulerend bij kinderen.
 4. De persoonlijke begeleiding. Urifoon beschikt over een team experts die gebruikers van de Urifoon plaswekkertraining graag en kosteloos bijstaan om deze zo goed en effectief mogelijk te laten doorlopen. Een inzicht in de dagelijkse voortgang middels een kopie van de scorekaarten helpt hier erg bij. Deze begeleiding is voor heel veel kinderen erg waardevol en maakt het verschil tussen voortijdig gedesillusioneerd stoppen met de training of deze juist wel succesvol afronden en nooit meer in bed plassen!
 5. Het leuke en leerzame boekje Juf Sas en de Plasklas. In rijmvorm wordt beschreven hoe de blaas werkt, hoe men het beste kan plassen en vele andere praktische tips. Een waardevolle toevoeging voor kinderen tot zo’n 10 jaar.
 6. Daarnaast bieden wij de volgende opties aan om bij te bestellen:
  • Een matrasbeschermer. Hierbij is het vooral belangrijk dat de matrasbeschermer uiteraard goed absorbeert maar ook goed ademt. Dit komt het slaapcomfort van uw kind zeker ten goede. Urifoon biedt zo’n matrasbeschermer, maar deze zijn uiteraard ook elders aan te schaffen of reeds in uw bezit.
  • Een extra ontvanger. Deze extra ontvanger plaatst u in uw slaapkamer. Zodra uw kind in bed plast, zal zijn/haar zender ook het alarm van uw ontvanger activeren. Zo mist u geen plasmoment van uw kind en kunt u hem/haar altijd direct helpen. Zo’n extra ontvanger is overigens in de praktijk niet echt nodig, omdat veel ouders toch al lichter slapen omdat ze het signaal van het alarm niet willen missen. Daarbij is het volume van de ontvanger bij uw kind dermate dat u daar ook vast wakker van wordt. Maar sommige ouders vinden het toch een prettige aanvulling.

Kortom, met het Urifoon plaswekkerpakket bestelt u eenvoudig alles wat u nodig heeft. Daarbij zijn de pakketten altijd scherp geprijsd en voordeliger dan wanneer u de onderdelen los zou bestellen.

Heeft u recht op een vergoeding van de verzekering?

Indien u naast de basis verzekering aanvullend bent verzekerd, is de kans groot dat u recht heeft op een gehele of gedeeltelijke vergoeding door uw zorgverzekeraar. Klik hier, zoek uw zorgverzekeraar en lees de mogelijkheden en eventuele voorwaarden.