Hoe werkt het huren van een plaswekker precies?

Zoek jij een hele goede plaswekker voor jouw kind en vind je kosten én duurzaamheid ook belangrijk? Dan is huren misschien wel de beste oplossing!

Alleen bij Urifoon kan je de plaswekker huren en wij bieden dit als volgt aan:

 • Je ontvangt de Contessa plaswekker. Natuurlijk in topconditie en 100% gereinigd
 • Je huurt de plaswekker per dag
 • Klaar met de training? Je stuurt de plaswekker gratis retour
 • Wij berekenen alleen de dagen dat de plaswekker in jouw bezit is.

Je huurt de Contessa plaswekker al voor slechts € 1 per dag. Wij adviseren een trilelement erbij te huren als jouw kind zeer diep slaapt of bang is voor hard geluid. Inclusief trilelement is de prijs € 1,30 per dag.

Aan het begin van de huurperiode wordt € 50 borg in rekening gebracht. Deze ontvang je uiteraard weer terug als wij de complete set in goede staat weer retour hebben ontvangen.

Wat als de plaswekkertraining langer duurt dan verwacht?

Ook al is de kans ruim 90% dat jouw kind met onze plaswekkertraining binnen 10 weken van het bedplassen af is, is vooraf natuurlijk niet exact te voorspellen hoe lang de plaswekkertraining gaat duren. Is het – gezien de kosten - dan wel verstandig om te huren?

Het simpele antwoord is: Ja! Er zit namelijk een plafond op de huurkosten als je na 12 weken gebruik maakt van onze unieke huur-koopregeling. Op dat moment ruil je de plaswekker voor de aan het begin betaalde borg en de plaswekker van jou (in geval je ook het trilelement wilt houden, wordt hiervoor € 20 in rekening gebracht).

Leuk feitje: Als je van deze huur-koopregeling gebruik maakt, heb je na 12 weken minder betaald als wanneer je aan het begin van de training besluit de plaswekker te kopen.

Veel ouders besluiten na 12 weken huur ook de plaswekker te houden voor een jonger broertje of zusje dat ook nog in bed plast. Mogelijk hebben zij de plaswekker nog nodig en dan heeft men deze op een hele voordelige wijze al in huis.

Lees hier alles over onze unieke huur-koopregeling.

Huren is de perfecte oplossing als je kind een terugval heeft

Bij een terugval gaat een kind na een lange periode droog te zijn geweest weer in bed plassen. Helaas komt dit voor en vaak is een korte plaswekkertraining dan weer de beste oplossing.

Maar wat als je de plaswekker niet meer in bezit hebt? Huren is dan echt de meest voordelige oplossing, want je huurt de plaswekker per dag. Ben je klaar met de training, dan stuur je de plaswekker gratis retour en wij berekenen alleen de dagen dat de plaswekker in jouw bezit was.

Is huren eigenlijk wel hygiënisch?

Natuurlijk! Alle plaswekkers worden met de grootste zorg schoon gemaakt, gedesinfecteerd en gecontroleerd voordat ze weer bij ons in de voorraad worden opgenomen.

En omdat best veel mensen gebruik maken van de eerder genoemde huur-koopregeling zit er een goed verloop in de plaswekkers en zien ze er allemaal eigenlijk als nieuw uit.

Hoe zit het met de sensorbroekjes?

Ook wij moeten er niet aan denken om gebruikt ondergoed van een ander te dragen, dus vanuit hygiënisch oogpunt moet het sensorbroekje wel worden gekocht. Zo’n sensorbroekje is nodig bij de plaswekker en wij adviseren er (minimaal) 2 aan te schaffen.

Bij de sensorbroekjes wordt een wasvoorschrift meegeleverd.

Vergoed mijn zorgverzekeraar ook het huren van de plaswekker?

Hier kunnen wij helaas geen eenduidig antwoord op geven. Klik op deze link en daarna op het logo van jouw zorgverzekeraar. Dan kun je snel zien wat jouw mogelijkheden zijn.

Wat is hierbij belangrijk om te weten?

Ten eerste moet je de juiste aanvullende verzekering hebben om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Daarbij kunnen bepaalde voorwaarden door de zorgverzekeraar worden gehanteerd. Denk bijvoorbeeld aan leeftijd, wel/geen verwijsbriefje en frequentie van declareren van de plaswekker.

Tot slot kan het zijn dat jouw zorgverzekeraar wel het kopen van een plaswekker vergoed, maar niet het huren. Vanuit duurzaamheid begrijpen wij zelf niets wanneer een zorgverzekeraar dit onderscheid maakt en daarover zijn we dan ook continue in gesprek. Maar gelukkig bieden verreweg de meeste zorgverzekeraars wel de keuze en is het aan jou of je wilt huren of kopen.

Voorwaarden bij plaswekker huren

 • Voor het huren geldt een minimale duur van 4 weken
 • Je betaalt telkens 4 weken vooruit en ontvangt hiervoor een factuur. De huur is per dag opzegbaar. Te veel betaalde huur wordt achteraf uiteraard netjes verrekend.
 • De huur stopt op het moment dat wij de plaswekker terug in bezit hebben
 • Het terugsturen van de huurwekker is gratis (klik hier voor de instructies)
 • De borg wordt binnen 3 werkdagen teruggestort, nadat wij de plaswekker retour hebben ontvangen. Natuurlijk gaan wij er dan vanuit dat de plaswekker in goede staat en compleet terug is en alle huurfacturen zijn voldaan. Bij schade, incompleet of openstaande facturen kunnen wij dit met de borg verrekenen.
 • Na 3 maanden huur bieden wij de mogelijkheid van huurkoop aan. Hierbij wordt de borg ingehouden tegen overname van de wekker. De plaswekker is dan jullie eigendom als alle huur facturen zijn voldaan.

Samenvattend: Het huren van de plaswekker biedt grote voordelen

 1. Huren is voordelig. De kans is ruim 90% dat jouw kind met onze plaswekkertraining binnen 10 weken van het bedplassen af is. Hoe sneller, hoe beter en hoe voordeliger het huren is.
 2. Huren is goed voor het milieu. De levensduur van de plaswekker is véél langer dan de gemiddelde duur van een training. Wanneer er geen andere kinderen binnen het gezin zijn die eventueel van de plaswekker gebruik gaan maken, is het huren van de plaswekker veel beter voor het milieu.
 3. Huren maakt proberen mogelijk. Twijfel je of de plaswekkertraining een goede oplossing voor jouw kind is? Probeer het en je huurt de plaswekker per dag. Bevalt het niet – om wat voor reden dan ook -  dan stuur je de plaswekker gewoon gratis retour.
 4. Je huurt per dag. Is de plaswekker (waarschijnlijk) maar kort nodig? Bijvoorbeeld bij een terugval van het bedplassen. Dan is huren natuurlijk de meest logische keuze. Na gebruik kan de plaswekker gratis worden geretourneerd.
 5. Tot slot, geen zorgen voor het vastzitten aan een lange huurovereenkomst. Na 12 weken kan je de plaswekker houden in ruil voor de borg via ons unieke huur-koopregeling.