Voordelen van plaswekker huren

Waarschijnlijk ben je aan het oriënteren om voor jouw kind met een plaswekker te trainen en zodoende van het bedplassen af te komen. Naast de mogelijkheden om er één aan te schaffen, kun je bij ons ook een plaswekker huren (minimum van 4 weken).

Plaswekker huren biedt de volgende voordelen:

  • Proberen; een voordelige manier om te ervaren of de plaswekkertraining iets voor jouw kind is. Blijkt het toch geen match, stuur je de plaswekker gewoon retour.
  • Duurzaamheid; de levensduur van de plaswekker is véél langer dan de gemiddelde duur van een training. Wanneer er geen andere kinderen binnen het gezin zijn die eventueel van de plaswekker gebruik maken, is de plaswekker huren beter voor het milieu.
  • Voordeliger; mocht jouw kind het sneller dan gemiddeld onder de knie hebben, dan is huren voordeliger dan kopen. (is géén zekerheid, maar wel interessante bijkomstigheid)
  • Unieke huur-koop regeling; na 3 maanden huur bieden wij de interessante optie om de plaswekker definitief over te nemen middels onze huur-koop regeling. (huren is eigenlijk kopen op afbetaling)
  • Terugval; hebben jullie de plaswekker niet meer in bezit, maar wil je de training weer oppakken (bijvoorbeeld door terugval)? Onze ervaring leert dat bij een eventuele terugval de plaswekker relatief kort kan worden gebruikt om weer van het bedplassen te zijn verlost. De plaswekker huren is dan een logische keuze.

Sensorbroekjes zijn niet te huur

Uit hygiënisch oogpunt is het niet mogelijk om de bijbehorende sensorbroeken te huren; deze moeten wel worden gekocht. Bij de Urifoon plaswekker heb je ten alle tijden sensorbroekjes nodig, anders werkt het niet.
Je kunt begrijpen dat om deze reden te broekjes alleen kunnen worden gekocht en niet kunnen worden gehuurd.

Wat zegt jouw zorgverzekeraar over plaswekker huren?

Helaas kunnen wij hier geen eenduidig antwoord op geven. Vergoeding van de plaswekker valt helaas niet onder de basisverzekering. Als je aanvullend bent verzekerd kom je mogelijk voor volledige of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking. Hierbij kan de zorgverzekeraar bepaalde voorwaarden stellen.
Ook hebben zij bepaald of je de plaswekker kunt huren of alleen kunt kopen. Bekijk hiervoor onze verzekeringschecker of raadpleeg je zorgverzekering om alles hierover te weten te komen.