Betrouwbare matrasbeschermer

Bij het beschermen van beddengoed wordt als eerste vaak gedacht aan een matrasbeschermer. Deze beschermt afhankelijk van het gekozen formaat het gehele matras of alleen het gebied rondom de heupen. Dit laatste model - ook wel een strookmodel genoemd - is het meest handzaam en het snelst te verwisselen. Voor een actieve beweger tijdens het slapen kan beter voor een waterdicht hoeslaken gekozen worden, welke het gehele matras bedekt.
De strookmodellen (wegwerp en wasbaar) beschikken over 4 functionele lagen die lichaamsvocht absorberen. De hoeslakens hebben een 100% waterafstotende werking en voorkomt daarmee dat urine doordringt dot het matras.

Geschikt en toepasbaar in diverse situaties:

  • Gedurende (spannende) periodes van bedplassen (plasongelukjes)
  • Tijdens de plaswekkertraining
  • In geval van overmatig zweten
  • Bij incontinentie problemen
  • Rondom zwangerschap/bevalling

De wegwerp matrasbeschermers zijn juist ideaal voor Vakantie en Logeerpartijtjes.

 

Aanbevolen bescherming bij natte bedden

Naast het matras, kan bij plasongelukjes ook het dekbed nat wordt. Dekbedden zijn net als matrassen duur in aanschaf en vervang je niet snel. Het wassen van een dekbed is daarbij tijdrovend en doe je liever ook niet onnodig vaak.

De oplossing hiertegen zijn de waterafstotende dekbedovertrekken. Deze beschermen het dekbed en zorgen ervoor dat deze niet nat worden. De gebruikte stoffen maken het dekbed waterdicht en tegelijkertijd net zo ademend als een ‘normaal’.

Om je dekbed en je kussen te beschermen, kun je het beste een waterdicht dekbedovertrek kopen.

 

Anti-allergeen beddengoed bij bedplassen

Huidallergie is een reactie van het immuunsysteem op een stof of allergeen, zoals eczeem, waardoor de huid rood, gezwollen en jeukend wordt. De behandeling van huidallergieën is afhankelijk van de specifieke aandoening en de ernst ervan. In sommige gevallen kan het vermijden van de allergeen of irriterende stof helpen om symptomen te verminderen.

Bij huidallergieën is het belangrijk om matrasbeschermers of lakens te kiezen dat hypoallergeen is. Dit betekent dat het beddengoed is behandeld met anti-allergene stoffen die helpen om allergische reacties te voorkomen.
Heb jij of jouw kind een huidallergie? Zoeken jullie bescherming van het matras of dekbed tegen incontinentie (bedplassen)? Ook daarvoor is een waterdichte oplossing!

  • Anti-allergie waterdichte matrasbeschermer
  • Anti-allergie waterdicht dekbed
  • Anti-allergie waterdichte kussensloop

Het biedt de beste bescherming tegen huisstofmijt, bacteriën én urineverlies of transpiratie. Dit beddengoed geeft huisstofmijt geen kans om zich te nestelen. Het heeft een dichte tijk waar de huisstofmijten niet doorheen kunnen.

Op deze manier kan er zonder vervelende klachten zoals jeuk of irritatie van de huid, heerlijk worden geslapen.

Ga naar anti-allergie beddengoed

 

De gouden tip met matrasbeschermers

Of je nu een strookmodel of waterdicht hoeslaken gebruikt als matrasbeschermer, verschonen midden in de nacht is altijd gedoe. In het ergste geval moet er een hoeslaken, een dekbedovertrek, het dekbed zelf en soms ook het kussen inclusief sloop worden gewassen. Tel daarbij nog een pyjama of nachthemd op en de wasmachine en jijzelf draaien overuren.

Van een moeder die tijdens het de Urifoon plaswekkertraining voor haar kind, klaar was met het verschonen van bedden midden in de nacht, ontvingen wij de volgende tip:
De laagjes techniek; matrasbeschermer - laken - matrasbeschermer - laken.

Als in bed is geplast, hoeft op dat moment alleen het natte laken en/of de matrasbeschermer (strookmodel) van het bed te worden gehaald. Daaronder ligt dan al een schone droge set. Dit scheelt op het zwaarste moment tijdens het verschonen in de nacht veel tijd!
Het advies is dan ook om (minimaal) twee waterdichte matrasbeschermers aan te schaffen. Zo bescherm je je matras optimaal en kan iedereen na een korte ingreep snel weer verder slapen.