Wist jij dat op de basisschool gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas in hun bed plassen? Bedplassen komt waarschijnlijk veel vaker voor dan je denkt en gelukkig is er bijna altijd snel iets aan te doen.

De verschillende oplossingen tegen bedplassen, zoals medicijnen, kalendermethode en blaastraining, lichten we elders op onze site toe. Nu gaan we in op de plaswekkermethode, want vele wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat de dit de beste oplossing tegen bedplassen is.

Er zijn vele plaswekkers op de markt beschikbaar; van enkele tientjes tot over de € 300. In de basis is elke plaswekker gelijk. Het geeft een alarm op het moment dat je kind begint te plassen. Waarom dan toch die prijsverschillen? Wij leggen het hier graag uit.

Het belangrijkste is om te beseffen dat de plaswekker slechts een hulpmiddel is bij een training. Zie het als een zwembad dat nodig is om te leren zwemmen. Tijdens de plaswekkertraining gaat jouw kind leren op tijd wakker te worden van de prikkels van een volle blaas. Dit noemt men ook wel het ontwikkelen van een wekreflex. Je kind leert dit als het snel en goed wakker wordt van het alarm van de plaswekker. En de training is alleen goed vol te houden als je niet meerdere keren per nacht door het alarm wordt gewekt, anders wordt het veel te vermoeiend en haak je eerder af.

Alle wetenschappelijke onderzoeken tonen aan, dat je de hoogste slagingskans hebt als je tijdens de training goed wordt begeleid. Dan wordt jouw kind wél snel wakker van het alarm (ook als het heel diep slaapt), wordt snel zichtbare vooruitgang geboekt en hierdoor blijft de motivatie hoog en wordt de training in zijn geheel met succes afgemaakt. Zo ben je dus ook het snelst van die berg extra vuile was af.

Weten of jouw verzekering de plaswekkertraining vergoed?

Onze succesformule = Motivatie + juiste Plaswekker + Deskundige Begeleiding

Om te beginnen is het belangrijk dat je kind zelf gemotiveerd is om van het bedplassen af te willen. Bedplassen is onbewust plassen en om het bewustwordingsproces van je kind te verbeteren, is het belangrijk dat het zelf ’s nachts meewerkt bij de handelingen die moeten worden gedaan. Denk hierbij aan zelf het alarm uitzetten en naar de WC gaan om daar de plas af te maken. 

Dan komt het kiezen van de juiste plaswekker. Het is belangrijk dat jouw kind direct van het alarm wakker gaat worden. Reageert je kind niet op het alarm, dan heeft het gebruik van de plaswekker geen effect en wordt er niets aangeleerd. Hiervoor hebben we ook een kleine test opgesteld om te ontdekken welke plaswekker het meest geschikt is voor jouw kind.

Misschien ken je de verhalen van ouders die zeggen dat hun kind niet wakker werd van het alarm van de plaswekker. Of heb je zelf al eerder die ervaring gehad. Misschien ken je de ervaringen van anderen dat de training veel te vermoeiend was, waardoor vroegtijdig zonder resultaat is gestopt. Allemaal negatieve plaswekker ervaringen, waarvan wij durven te stellen dat die niet door Urifoon zijn begeleid.

Het grote geheim achter onze succesvolle training is namelijk de persoonlijke en deskundige begeleiding. Sinds 1954 helpen wij kinderen zo snel als mogelijk van het bedplassen af te komen en al meer dan 1 miljoen kinderen zijn met onze plaswekkermethode geslaagd!

Naast de medische specialisten (zoals plaspoli’s) zijn wij de enige aanbieder die de plaswekkertraining deskundig en doelgericht begeleidt. Dit wordt ook bevestigd door het Kenniscentrum Bedplassen. Zo helpen wij jou en je kind op een leuke en effectieve manier. Het alarm gaat niet onnodig vaak af en jouw kind wordt wél snel wakker van het alarm. Hierdoor is snel vooruitgang zichtbaar, blijft de motivatie hoog en is de slagingskans het grootst. Het is de snelste en beste manier om jouw kind nooit meer in bed te laten plassen.

Hoe fijn is het dat o.a. schaamte, angst voor (school)kamp, stress en overvolle wasmanden snel tot het verleden kunnen behoren? Dan durft jouw kind wél uit logeren, zit het beter in zijn of haar vel en geniet het hele gezin van een zorgeloze nachtrust. Elke nacht.

Kom ik in aanmerking voor gratis plaswekker?

Laat ons jouw kind helpen: Binnen 8 weken stoppen met bedplassen

Wij willen je graag helpen om jouw kind zo snel mogelijk de baas te laten worden over zijn of haar blaas. Ook ’s nachts. Wij gaan dan gezamenlijk aan de slag: Jij als ouder, jouw kind en de experts van Urifoon. Wij rekenen op jullie motivatie om gedurende de training de plaswekker elke dag te gebruiken. Wat mag je van ons en onze plaswekkertraining verwachten?

 1. Selecteren van de meest geschikte plaswekker
  Ieder kind is anders. Wij helpen kiezen welke plaswekker het beste bij jouw kind past. 
 1. Zo voordelig mogelijk kopen of huren van de plaswekker
  Wij zoeken graag uit wat je verzekering vergoedt. Vaak kunnen wij de kosten declareren en dan hoef je dat bedrag niet voor te schieten. Lekker makkelijk en snel.
 1. Doelgerichte aanpak
  Jij ontvangt periodieke e-mails met tips en aanbevelingen precies op de momenten dat je ze nodig hebt tijdens de training. Hierdoor is snel vooruitgang zichtbaar.
 1. Persoonlijke en deskundige begeleiding
  Onze experts behandelen iedere training individueel. Je kan tijdens kantooruren contact opnemen met een van onze experts om de training van jouw kind te bespreken. 
 1. Onbeperkt advies en begeleiding
  Onze experts begeleiden jou en je kind zolang als de weg naar droge nachten duurt. 
 1. 1 op 1 coaching
  Indien gewenst neemt wekelijks op een afgesproken tijdstip dezelfde expert contact met jou op om de voortgang te bespreken. Zo worden grote stappen gezet en is de slagingskans nóg groter.

Na gemiddeld 8 weken heb je het volgende bereikt:

 • Jouw kind slaapt droog door of wordt op tijd wakker als het moet plassen
 • Jouw kind kan vol zelfvertrouwen genieten van logeerpartijen, slaapfeestje en/of (school)kamp
 • Een trots en blij kind dat beter in zijn of haar vel zit
 • Jij en jouw kind zijn beter uitgerust omdat je geen last meer hebt van gebroken nachten
 • Je ervaart minder stress over het welzijn en de ontwikkeling van jouw kind
 • Je hebt geen frustraties meer over bedplassen
 • En last but not least, de wasmachine hoeft geen overuren meer te maken met al het vuile beddengoed.

Advies plaswekker: Wat voor type slaper is jouw kind?

Bedplassers worden in de regel moeilijker wakker dan leeftijdgenootjes die niet in bed plassen. Om het beste advies te kunnen geven welke plaswekker het meest geschikt is om jouw kind snel wakker te maken, werken wij met 3 typen slapers: De lichte slaper, de diepe slaper en de zeer diepe slaper.

Per type slaper hebben wij de meest optimale plaswekker ontwikkeld. Twijfel je welke type slaper jouw kind is?
Doe dan de test hieronder en zie na 4 vragen direct welke plaswekker het beste bij jouw kind past.

Zijn onze andere plaswekkers dan een slechte keuze voor jouw kind? Nee, maar maak dan wel goed gebruik van onze begeleiding om ervoor te zorgen dat jouw kind snel en goed wakker wordt van het alarm.
Wil je liever persoonlijk advies om te bepalen wat het meest geschikt is voor jouw kind? Bel, mail of app met onze experts of start een live chat op werkdagen tot 22:00 uur.

Recht op een gratis Urifoon plaswekker training?

Kom jij in aanmerking voor een (gehele) vergoeding van de plaswekker door je zorgverzekering? Dan heb je het juiste aanvullende pakket nodig, want alleen een basisverzekering is helaas niet voldoende. Daarbij kan jouw zorgverzekeraar extra spelregels hanteren, zoals een minimale leeftijd.

Klik hier om direct te zien welke vergoeding jij kan verwachten. Als je niet precies weet hoe je bent verzekerd, kan je daar ook een berichtje achter laten en wij zoeken het direct voor je uit.

Vaak kunnen wij de kosten voor jou declareren. Dit betekent dat de vergoeding al in de prijs is verwerkt. In het beste geval wordt het plaswekkerpakket dan helemaal gratis naar je opgestuurd. Het scheelt ook de nodige administratie, want je hoeft jouw vergoeding dan niet zelf te declareren. Makkelijk toch?

Heb je geen recht op een vergoeding? Vervelend! Wij helpen je graag om zo voordelig mogelijk aan de slag te gaan. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan het huren van een plaswekker gedacht? Ze zijn zo goed als nieuw, 100% hygiënisch en meestal de voordeligste oplossing.

Vind je het allemaal te duur? Bel ons dan even. Wij hebben ook goede plaswekkers die een tweede leven verdienen voor een hele scherpe prijs.

Check jouw vergoeding

Met Urifoon wordt jouw kind snel de baas over zijn of haar blaas. Dat hebben > 1.000.000 kinderen al bewezen. Is jouw kind de volgende?