Waarom een plaswekker kopen

Bedplassen komt waarschijnlijk veel vaker voor dan je denkt en gelukkig is er bijna altijd snel iets aan te doen. Er zijn verschillende oplossingen tegen bedplassen, zoals medicijnen, kalendermethode en blaastraining. Maar vele wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat de plaswekkermethode de beste oplossing tegen bedplassen is.

Naast dat het de meest effectieve wijze is om bedplassen te stoppen, is het ook voor kinderen de beste aanpak om niet meer in natte bedden te slapen. Met de aanschaf van een plaswekker is meer dan 90% binnen 3 maanden geslaagd.

Hoe gaat de plaswekker jouw kind helpen

Voor veel mensen is de plaswekker een onbekend begrip. Wat is een plaswekker en hoe werkt deze?

Een plaswekker bestaat uit 3 onderdelen; wekker, zender en sensorbroekjes. Het geeft alarm wanneer jouw kind gaat plassen.
De zender heeft een draadloze verbinding met de wekker en wordt aan het sensorbroekje geklikt. Wanneer jouw kind plast, vallen de urinedruppels op de sensordraden, die veilig in de stof zijn verwerkt. De zender geeft dit signaal door aan de wekker en activeert het alarm. Dit alles gebeurt in enkele seconden.

Jouw kind moet van dit alarm wakker worden, waardoor het in een reflex stopt met plassen en naar de wc gaat om uit te plassen. Door consequent snel te reageren op het alarm ontwikkelt het een wekreflex op het gevoel van een volle blaas.
Maar zoals gezegd; de plaswekker is een hulpmiddel, géén wondermiddel. Dagelijks (lees: iedere nacht) gebruik, een gemotiveerd kind én persoonlijke begeleiding zijn doorslaggevend voor blijvend en succesvol resultaat.

Verschil tussen plaswekker aanbieders: Wat maakt Urifoon de plaswekker specialist

Er worden veel modellen plaswekker aangeboden en in de basis zijn ze allemaal hetzelfde: Er komt een alarm op het moment dat je kind begint te plassen. Toch zijn er hele grote verschillen en dit is ook zichtbaar in de slagingskans. Het onderscheid zit niet in de wekker, maar in de aanpak.

De formule achter onze succesvolle plaswekkertraining is de persoonlijke en deskundige begeleiding. Sinds 1954 helpen wij kinderen zo snel als mogelijk van het bedplassen af te komen en al meer dan 1 miljoen kinderen zijn met onze plaswekkermethode geslaagd!

Naast de medische specialisten (zoals plaspoli’s) zijn wij de enige aanbieder die de plaswekkertraining deskundig en doelgericht begeleidt. Dit wordt ook bevestigd door het Kenniscentrum Bedplassen. Zo helpen wij jou en je kind op een leuke en effectieve manier. Het alarm gaat niet onnodig vaak af en jouw kind wordt wél snel wakker van het alarm. Hierdoor is snel vooruitgang zichtbaar, blijft de motivatie hoog en is de slagingskans het grootst. Het is de snelste en beste manier om jouw kind nooit meer in bed te laten plassen.

De succesformule die jouw kind stopt met bedplassen

Onze deskundige begeleiders willen graag helpen om jouw kind zo snel mogelijk de baas te laten worden over zijn of haar blaas. Wij gaan dan gezamenlijk aan de slag: Jij als ouder, jouw kind en de experts van Urifoon. Wij rekenen op jullie motivatie om gedurende de training de plaswekker elke dag te gebruiken. Wat mag je van ons en onze plaswekkertraining verwachten?

 1. Selecteren van de meest geschikte plaswekker
  Ieder kind is anders. Wij helpen kiezen welke plaswekker het beste bij jouw kind past. 
 2. Zo voordelig mogelijk kopen of huren van de plaswekker
  Wij zoeken graag uit wat je verzekering vergoedt. Vaak kunnen wij de kosten declareren en dan hoef je dat bedrag niet voor te schieten. Lekker makkelijk en snel.
 3. Doelgerichte aanpak
  Jij ontvangt periodieke e-mails met tips en aanbevelingen precies op de momenten dat je ze nodig hebt tijdens de training. Hierdoor is snel vooruitgang zichtbaar.
 4. Persoonlijke en deskundige begeleiding
  Onze experts behandelen iedere training individueel. Je kan tijdens kantooruren contact opnemen met een van onze experts om de training van jouw kind te bespreken. 
 5. Onbeperkt advies en begeleiding
  Onze experts begeleiden jou en je kind zolang als de weg naar droge nachten duurt. 
 6. 1 op 1 coaching
  Indien gewenst neemt wekelijks op een afgesproken tijdstip dezelfde expert contact met jou op om de voortgang te bespreken. Zo worden grote stappen gezet en is de slagingskans nóg groter.

Na gemiddeld 8 weken heb je het volgende bereikt:

 • Jouw kind slaapt droog door of wordt op tijd wakker als het moet plassen
 • Jouw kind kan vol zelfvertrouwen genieten van logeerpartijen, slaapfeestje en/of (school)kamp
 • Een trots en blij kind dat beter in zijn of haar vel zit
 • Jij en jouw kind zijn beter uitgerust omdat je geen last meer hebt van gebroken nachten
 • Je ervaart minder stress over het welzijn en de ontwikkeling van jouw kind
 • Je hebt geen frustraties meer over bedplassen
 • En last but not least, de wasmachine hoeft geen overuren meer te maken met al het vuile beddengoed.

Recht op een gratis Urifoon plaswekker training?

Kom jij in aanmerking voor een (gehele) vergoeding van de plaswekker door je zorgverzekering? Dan heb je het juiste aanvullende pakket nodig, want alleen een basisverzekering is helaas niet voldoende. Daarbij kan jouw zorgverzekeraar extra spelregels hanteren, zoals een minimale leeftijd.

Klik hier om direct te zien welke vergoeding jij kan verwachten. Als je niet precies weet hoe je bent verzekerd, kan je daar ook een berichtje achter laten en wij zoeken het direct voor je uit.

Vaak kunnen wij de kosten voor jou declareren. Dit betekent dat de vergoeding al in de prijs is verwerkt. In het beste geval wordt het plaswekkerpakket dan helemaal gratis naar je opgestuurd. Het scheelt ook de nodige administratie, want je hoeft jouw vergoeding dan niet zelf te declareren. Makkelijk toch?

Heb je geen recht op een vergoeding? Vervelend! Wij helpen je graag om zo voordelig mogelijk aan de slag te gaan. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan het huren van een plaswekker gedacht? Ze zijn zo goed als nieuw, 100% hygiënisch en meestal de voordeligste oplossing.

Vind je het allemaal te duur? Bel ons dan even. Wij hebben ook goede plaswekkers die een tweede leven verdienen voor een hele scherpe prijs.