Speciale horloges voor volwassenen die helpen herinneren 

Deze horloges zijn ontworpen als hulpmiddel voor u als volwassene, om te herinneren aan bepaalde momenten of ’acties’ gedurende de dag. Het beschikt over de mogelijkheid voor het instellen van maximaal 15 alarmenmomenten op de voor u gewenste tijden. Hierdoor krijgt u een signaal om bijvoorbeeld uw medicijn in te nemen of een glas drinken te nemen. De medische horloges met alarm kunnen dan ook voor verschillende doeleinden gebruikt worden:

 • Plashorloge
 • Medicijnhorloge
 • Drinkhorloge
 • Agenda-alarm,
  of gewoon als handig horloge tijdens het sporten

Deze herinneringshorloges voor volwassenen zijn vooral bedoeld om mensen gedurende de dag te helpen herinneren belangrijke dingen te doen die normaliter wel eens wordt vergeten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het op tijd innemen van de medicijnen en frequent drinken en plassen gedurende de dag. Dit horloge is dan een handig en functioneel hulpmiddel, dat natuurlijk ook gewoon de tijd weergeeft.

Toepassing van horloge met trilfunctie

Het gebruik van een herinneringshorloge wordt voornamelijk toepast als Plas- of Medicijnhorloge. Op vooraf ingestelde momenten meldt het, middels een discreet trilalarm, om medicijnen in te nemen. In het gebruik als plashorloge voor volwassenen is het aan te raden om ca. iedere 1,5 - 2 uur zittend een plas doen.
Afhankelijk van het type horloge kunnen er tot 15 verschillende alarmmomenten per dag ingesteld worden. De horloges zijn eenvoudig in te stellen om op verschillende momenten af te laten gaan. Ieder horloge heeft een eigen instructiefilmpje waarin dit duidelijk wordt getoond.
Alle plashorloges voor volwassenen kunnen op de gezette tijden een discreet trilalarm geven en géén geluidssignaal. Op deze manier hoort niet iedereen het alarm, wat weer een veiliger en zelfverzekerder gevoel geeft. Superfijn en handig hulpmiddel dat resulteert in:

 • Geen onzeker gevoel
 • Een betere gezondheid
 • Een ‘zorg’ minder voor het innemen van medicatie
 • Minder teleurstelling en meer (alleen nog) droge broeken
 • Zelfvertrouwen

Een plashorloge voor volwassenen moet u niet verwarren met een plaswekker tegen bedplassen. Daar is het niet voor bedoeld en geeft het ook niet het gewenst effect.