Broekplassen - Oorzaken & oplossingen

Gelukkig hebben de meeste kinderen een controle over de blaas aangeleerd, voordat ze 4 jaar zijn en naar de kleuterschool gaan.  Is dat niet gelukt, zit men met een vervelend probleem. Want mocht men per ongeluk in de broek hebben geplast, is de kans groot dat anderen het zien of ruiken. De reacties die dit vanuit de omgeving kan oproepen, hebben vaak een negatieve invloed op het zelfvertrouwen - en daarmee de ontwikkeling - van het kind.
 
Incontinentie overdag is een serieus probleem waar actief iets aan kan worden gedaan. De meest effectieve oplossing hangt af van de oorzaak van het probleem.
 

 

Oorzaak

 

Men voelt het plasmoment niet Men verliest urine bij inspanning, niezen etc

Men vergeet tijdig naar de WC te gaan,

totdat het te laat is

 

Oplossing

 

Apollo 24 dagalarm UnderWunder. Mooi ondergoed met een geheimpje

Klokplassen met plashorloge (kinderen)

Klokplassen met plashorloge (volwassenen)

 

De oplossingen
Urifoon biedt u diverse producten om het probleem van broekplassen (incontinentie overdag) aan te pakken:
 
De Apollo 24 dagalarm. Een discrete, kleine en lichte plaswekker voor overdag. Bij de eerste druppels urine in het sensorbroekje gaat een discreet alarm af om de gebruiker erop te wijzen dat in de broek wordt geplast. Om het bewustwordingsproces van het kind te stimuleren is dit een uitermate geschikt hulpmiddel. Tegelijkertijd is "de schade" beperkt. Er ontstaan geen kringen in de broek, dus de omgeving komt niets te weten.

UnderWunder. Modieus ondergoed met een geheimpje. Dit ondergoed absorbeert onzichtbaar het verlies van druppels en scheutjes urine gedurende de dag. UnderWunder is wasbaar en gaat lang mee. UnderWunder lost het probleem van urineverlies niet op, maar geeft de gebruiker weer zelfvertrouwen!

Een plashorloge. Deze speciale horloges kunnen zo worden geprogrammeerd dat het alarm meerdere keren per dag af gaat. Afhankelijk van het model tot wel 12 momenten per dag! Elk horloge heeft ook een trilalarm, dus discretie is gegarandeerd. Indien met de gebruiker wordt afgesproken dat bij elk alarm naar de wc wordt gegaan, vermindert het de kans op broekplassen aanzienlijk.

Uiteraard kan het horloge ook worden ingezet om andere dingen niet te vergeten, zoals op tijd het medicijn innemen! Klik hier voor de modellen voor volwassenen.

Kortom, ook met incontinentie overdag helpt Urifoon u, uw dochter of zoon graag verder!