Anderen lezen ook

10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
11 December 2023
Wasbaar incontinentie ondergoed is een goed alternatief voor wegwerp incontinentie materiaal en biedLees meer
Welke plaswekker is de beste keuze?
Welke plaswekker is de beste keuze?
4 Juli 2023
Een plaswekker wordt meestal 1 maar maximaal een paar keer in een mensenleven besteld. Hierdoor ontbLees meer
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
3 Mei 2023
Kort gezegd komt het hier op neer. Met een plaswekker leer je de prikkels van een volle blaas te herLees meer
Werkt een plaswekker echt?
Werkt een plaswekker echt?
15 Maart 2023
Bedplassen is niet een onderwerp waar makkelijk over wordt gesproken. Zowel niet door het kind dat nLees meer

Plaswekker broekjes

Bij een Urifoon plaswekker horen speciale sensorbroekjes. Dit zijn op het oog normale onderbroeken, maar dan met onzichtbare sensordraadjes in het kruis en twee drukknopen aan de voorzijde waarop het zendertje van de plaswekker geklikt wordt.
Dit speciale ondergoed heeft een belangrijke reden: Het moet de eerste druppels urine zo snel mogelijk detecteren, zodat direct het alarm af gaat wanneer er wordt geplast. Daarom maakt Urifoon gebruik van speciaal ondergoed voor jongens en meisjes. Bij de sensorbroekjes voor jongens zijn de speciale draden vooral aan de voorkant aangebracht en bij de meisjes zitten ze vooral aan de onderkant.

Training tegen bedplassen

Een plaswekkertraining werkt zo goed tegen bedplassen, omdat de wekker alleen maar af gaat op het cruciale moment dat er geplast wordt. Zodra ‘s nachts de eerste druppels urine in het sensorbroekje komen, gaat het alarm direct at. De gebruiker wordt wakker en in een reflex zal de sluitspier van de blaas zich sluiten. Dit kritieke moment wordt dan namelijk herkend en bij dagelijks gebruik getraind voor te zijn. Door de constante herhaling gaan de hersenen namelijk de link leggen tussen het plassen en direct gewekt worden. Hierdoor wordt het gevoel van de volle blaas herkend met als reactie het opstaan om naar de wc te gaan.
 
Het is heel belangrijk dat de gebruiker goed wakker is en zich volledig bewust is van alle handelingen die plaatsvinden: van het wakker worden, het afhalen van de zender van het broekje, het uitzetten van de plaswekker, het plassen op het toilet tot het aantrekken van een schoon sensorbroekje. Cruciaal hierbij is dat het alarm ook direct af gaat zodra er geplast wordt. Dit snelle wekken heeft zichtbare vooruitgang in de training als gevolg en dat motiveert weer om de training voort te zetten.

Bereik van de sensorbroekjes

Het speciale ondergoed heeft een groot sensorbereik en signaleert heel snel de eerste druppels urine die in de onderbroek worden geplast. De wekker gaat direct af. Aangezien de sensoren in het speciale sensorondergoed wijd verspreid zitten, gaat het alarm altijd direct af en dit komt de training ten goede.
Het onmiddellijk reageren op het alarmsignaal is de sleutel tot succes. Alleen dan wordt de noodzakelijke reflex gestimuleerd en verder ontwikkeld. Door de Urifoon plaswekker elke nacht te gebruiken zal de gebruiker al na verloop van een aantal weken uit zichzelf en op tijd wakker worden.

Sensor inleggers voor eigen ondergoed

Het grote sensorbereik is hetzelfde bij de speciale dry-mate inleggers die gebruikt kunnen worden in combinatie met de Apollo 24 dagwekker. Indien er gebruik wordt gemaakt van alleen een klemmetje of of klein zendertje in het eigen ondergoed is het bereik vele malen kleiner. De urine moet dan eerst op de betreffende plek komen om het alarm te activeren. Vaak is hier veel urine voor nodig en is het momentum van het gevoel van de prikkels van een volle blaas alweer voorbij.

Reacties
Laat een reactie achter