Anderen lezen ook

10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
11 December 2023
Wasbaar incontinentie ondergoed is een goed alternatief voor wegwerp incontinentie materiaal en biedLees meer
Welke plaswekker is de beste keuze?
Welke plaswekker is de beste keuze?
4 Juli 2023
Een plaswekker wordt meestal 1 maar maximaal een paar keer in een mensenleven besteld. Hierdoor ontbLees meer
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
3 Mei 2023
Kort gezegd komt het hier op neer. Met een plaswekker leer je de prikkels van een volle blaas te herLees meer
Werkt een plaswekker echt?
Werkt een plaswekker echt?
15 Maart 2023
Bedplassen is niet een onderwerp waar makkelijk over wordt gesproken. Zowel niet door het kind dat nLees meer

Klokplassen

Je herkent het vast wel: Jouw kind is druk aan het spelen en opeens moet het plassen. En ook direct, want eigenlijk is de plas al te lang opgehouden. Of u bent net samen boodschappen aan het doen... Vaak gaat het net goed, maar soms ook niet en wordt er (deels) in de broek geplast.

Naast het feit dat de natte broeken meestal vooral voor jouw kind erg vervelend zijn, is het te lang ophouden van de plas niet goed voor de blaas.

Deze wordt gespannen en kan daardoor minder urine vasthouden. 's Nachts als het kind ligt te slapen, kan de blaas zich eindelijk ontspannen en wordt er relatief snel veel urine aangemaakt. Juist op het moment dat jouw kind in diepe rust is. Wij zien dan ook een duidelijk relatie tussen een gespannen blaas overdag en bedplassen.

In deze situatie is de beste oplossing jouw kind op vaste tijden te laten plassen, ook wel klokplassen genoemd. Jouw kind gaat bijvoorbeeld elke 90 minuten naar het toilet om te plassen. Een zeer effectief hulpmiddel hierbij is een plashorloge. 

Deze horloges beschikken over de mogelijkheid vele afzonderlijke alarmmomenten per dag te programmeren. Afhankelijk van het type tot wel 12 tijdstippen per dag. Het alarm is een heel discreet trilalarm en bij sommige modellen kunt u ook kiezen voor een geluidalarm. 

Wij bieden speciale plashorloges voor kinderen en voor volwassenen

Medicijnhorloges

Deze trilhorloges of alarmhorloges worden ook wel medicijnhorloges genoemd, omdat ze ook heel goed kunnen worden gebruikt om gedurende de dag op tijd het medicijn in te nemen!

Het klokplassen is wetenschappelijk getest

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het gebruik van plashorloges een positief hebben op de plasroutine van kinderen. Hierdoor worden de zindelijkheidsproblemen sneller opgelost. 

De plasroutine is voor sommige kinderen moeilijk aan te leren. Het gedrag moet namelijk worden aangepast. Een plashorloge helpt dit gedrag te veranderen, zodat frequent naar de WC wordt gegaan.

Bent u geïnteresseerd in het wetenschappelijke onderzoek? Hier vindt u de publicatie in The Journal of Urology en meer details over de studie leest u hier.

Reacties
Laat een reactie achter