Anderen lezen ook

10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
11 December 2023
Wasbaar incontinentie ondergoed is een goed alternatief voor wegwerp incontinentie materiaal en biedLees meer
Welke plaswekker is de beste keuze?
Welke plaswekker is de beste keuze?
4 Juli 2023
Een plaswekker wordt meestal 1 maar maximaal een paar keer in een mensenleven besteld. Hierdoor ontbLees meer
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
3 Mei 2023
Kort gezegd komt het hier op neer. Met een plaswekker leer je de prikkels van een volle blaas te herLees meer
Werkt een plaswekker echt?
Werkt een plaswekker echt?
15 Maart 2023
Bedplassen is niet een onderwerp waar makkelijk over wordt gesproken. Zowel niet door het kind dat nLees meer

Wat moet ik kiezen: Plaswekker kopen of plaswekker huren?

Een gemiddelde plaswekkertraining duurt 2,5 tot 3 maanden. Blijf je binnen deze gemiddelde periode dan is het huren van een plaswekker voordeliger dan aanschaffen. Alleen weet niemand van te voren hoe lang de training gaat duren.
Over het algemeen kun je met deze factoren rekening houden bij het maken van de keuze tussen kopen of huren.

Vergoeding zorgverzekering?

Bij de aanschaf van een plaswekker raden wij eerst aan te kijken naar een eventuele vergoeding van de zorgverzekering. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de plaswekker, of een gedeelte hiervan, bij de juiste aanvullende verzekering. In de voorwaarden van jouw verzekering staat vermeld welke vergoeding geldt voor het kopen en/of huren van een plaswekker.
 
Hier staat een handig overzicht van zorgverzekeraars met daarbij de voorwaarden voor een vergoeding van de plaswekker. Twijfel je welke (aanvullende) verzekering je hebt? Neem dan even telefonisch contact met ons opnemen (tel: 0297 760 001), zodat wij direct je verzekering controleren en advies kunnen geven welke plaswekker het beste bij jouw kind past. Het is ook mogelijk om een chat, whatsapp of mail te sturen. Klik hier voor onze contactpagina.
 

Voordelig proberen

Als de plaswekker onbekend terrein is en je vraagt je af hoe jouw kind er op gaat reageren, is het huren van een plaswekker een goede optie om deze op een voordelige manier te proberen en ervaring op te doen. Gelukkig zijn er veel positieve gevallen waarbij de training binnen drie maanden met succes is afgerond. Huren is dan altijd voordeliger dan kopen.

Meerdere kinderen

Indien je van tevoren het sterke vermoeden hebt dat er meerdere kinderen in het gezin zijn die op termijn met de plaswekker gaan trainen, dan is het kopen van een plaswekker aan te raden. Ook wanneer de kans op een terugval, door bijvoorbeeld een medische aandoening, in de lijn der verwachting ligt is het kopen van een plaswekker aan te bevelen.

Gespreide betaling door huur-koopregeling

Bij het huren van de plaswekker hoeft deze niet in een keer te worden betaald. Je huurt per dag en betaalt per 4 weken huur vooruit. Eventueel teveel betaalde huur wordt natuurlijk terug betaald. Na 3 maanden kan je kiezen voor de huur-koopregeling.
Hierdoor weet je je maximale kosten. Elk kind is anders en je weet nooit van te voren hoe lang de plaswekkertraining gaat duren. Maar mocht de training langer dan 3 maanden duren, heb je de mogelijkheid de plaswekker te kopen voor € 50 (dit is gelijk aan de borg).
Op dat moment ben je ongeveer € 10 duurder uit dan wanneer je de plaswekker aan het begin had gekocht. Maar bij het huren ontvang je wel een gratis matrasbeschermer en je betaalt gespreid.

Duurzaamheid

Als laatste en wellicht een van de belangrijkste argumenten waarom mensen kiezen voor het huren van een plaswekker is het milieu. De levensduur van een plaswekker is vele malen langer dan de duur van een gemiddelde training. Als de training goed is afgerond, dan is de plaswekker overbodig.
Een gehuurde plaswekker wordt goed onderhouden en kan daarna (meerdere malen) weer in omloop worden gebracht om andere kinderen te helpen van het bedplassen af te komen.
Reacties
Laat een reactie achter