Meest gestelde vragen
 1. Wanneer kan ik met mijn kind met de plaswekker beginnen?

Belangrijkste voorwaarde is dat uw kind zelf aangeeft om droog te willen worden. Niet wanneer u denkt dat het tijd wordt dat hij of zij droog wordt. Wanneer uw kind niet is gemotiveerd, adviseren wij u (nog) niet aan een droogbedtraining beginnen.

 

 1. Welke plaswekker is voor mijn kind het meest geschikt?

De ene persoon wordt makkelijker wakker dan de andere persoon. Wij bieden daarom verschillende typen plaswekkers. Voor de normale tot diepe slaper adviseren wij de Mickey plaswekker. Bij een diepe slaper heeft de Contessa plaswekker onze voorkeur. Voor de zeer diepe slaper is de Contessa eventueel uit te breiden met een trilelement, waardoor naast een hard volume ook een element onder het kussen bij alarm hard gaat trillen. Hier wordt echt iedereen wakker van.

Elke plaswekker voor de nacht is draadloos en voorzien van een scorekaart om de voortgang van de training bij te houden.

Het is belangrijk te weten dat in het begin van de training de gebruiker niet altijd direct wakker hoeft te worden van het alarm. Wordt na een week nog niet adequaat op het alarm gereageerd, verzoeken wij u contact op te nemen met onze helpdesk. Wij kunnen u van de juiste adviezen voorzien, zodat uw kind wel snel gaat reageren op het alarm. Cruciaal voor een effectieve training.

Mocht u toch nog vragen hebben, aarzel niet en bel onze helpdesk op 0297 760 001.

 

 1. Vallen de sensorbroekjes groot of klein?

De sensorbroekjes vallen iets groter dan gemiddeld. Mocht u twijfelen tussen 2 maten, adviseren wij de kleinste van beide maten. Onze maattabel kan ook een uitkomst bieden.

 

 1. Moet ik mijn kind zelf ook tussentijds wakker maken om naar de WC te gaan?

Neen, uw kind moet uitsluitend reageren op het alarm dat afgaat wanneer de blaas helemaal vol is en de eerste druppels vrijkomen in het Urifoon broekje. Zelf tussentijds wekken heeft namelijk 2 nadelen:

 1. Het is moeilijk uw kind dan echt goed wakker te krijgen, zodat het niet bewust is van wat er gebeurt. Met de plaswekkertraining leert men bewust te worden wanneer er moet worden geplast.
 2. Het is belangrijk het kind te wekken op het moment dat het echt moet plassen of zelfs begint te plassen. Dit moment moet namelijk worden herkend. Indien u uw kind wekt op het door u bepaalde moment ontneemt u het zo’n leermoment binnen de training.

 

 1. Mijn kind plast meerdere keren per nacht in bed. Wat kan ik het beste doen?

Dit komt vaak voor bij kinderen die overdag relatief weinig plassen en/of het plasmoment  langdurig uit te stellen. Het is belangrijk uw kind overdag vooral in de ochtend meer te laten drinken en gedurende de dag frequent te plassen (elke 1,5 à 2 uur). Hierdoor blijft de blaas rustig en is er ’s nachts minder urine productie.

 

 1. Mijn kind weet ’s morgens niets meer te herinneren hoe hij/zij die nacht heeft gereageerd. Wat kan ik het beste doen?

Wij raden u aan om onze helpdesk te bellen (0297 760 001), zodat wij u en uw kind met gerichte adviezen persoonlijk verder kunnen begeleiden.

 

 1. Mijn kind wordt niet wakker van het alarm. Wat kan ik het beste doen?

Wij adviseren u om onze helpdesk te bellen (0297 760 001), zodat wij met een advies kunnen komen dat voor uw kind het meest is geschikt.

 

 1. Hoe lang moet mijn kind droog zijn voordat het van de plaswekker mag worden “los gekoppeld”?

Wanneer hij/zij 21 nachten zonder alarm droog heeft geslapen is de plaswekker in principe niet meer nodig. Houdt de eerst volgende 14 nachten nog wel goed in de gaten. Worden die nachten ook droog overbrugd, is wat ons betreft de training geslaagd.

 

 1. Hoe werkt de begeleiding / helpdesk?

Iedereen die een nieuwe plaswekker van ons heeft besteld, heeft recht op telefonische deskundige begeleiding. Deze persoonlijke begeleiding neemt de voortgang van de training van uw kind als vertrekpunt en adviseert waar nodig om de voortgang en de effectiviteit van de training te vergroten. Voorbeelden kunnen zijn:

 • Uw kind gaat na onze adviezen wel reageren op het alarm,
 • Uw kind plast na onze adviezen nog maar 1 ipv 3 keer per nacht in bed
 • Uw kind wordt na onze adviezen zich wel bewust wat er gebeurt wanneer het alarm gaat.

Iedereen die een nieuwe plaswekker van ons heeft besteld, heeft recht deze telefonische deskundige begeleiding. Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met onze helpdesk (0297 760 001). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

 

 1. Wat doe ik met de scorekaart?

U vult het ’s ochtends samen met uw kind in volgens de toelichting op de achterzijde. U begint altijd met dag 1 van het formulier. Dit is niet gerelateerd aan de datum van de maand. Na 4 weken kunt u een kopie van de volledig ingevulde scorekaart mailen naar [email protected]nl, zodat wij heel gericht de voortgang van de training met u kunnen doornemen.

 

 1. Hoe krijg ik een nieuwe scorekaart?

U kunt de scorekaart downloaden door hier te klikken. Let u er wel op bij het terug sturen uw naam en klantnummer te vermelden.

 

12. De plaswekker heeft vannacht onterecht geen alarm gegeven. Wat moet ik doen?

Het is uiteraard heel vervelend wanneer uw kind in bed heeft geplast, maar het alarm niet is afgegaan. In dit geval verzoeken wij u de volgende stappen te doorlopen totdat de oorzaak van het probleem is verholpen:

A. Controleer of de plaswekker in het stopcontact zit en het volume aan staat

B. Controleer of het zendertje met beide drukknopen goed op het sensorbroekje zat bevestigd

C. Test het zendertje, door beide drukknopen met iets van metaal (bv een lepeltje, schaar of paperclip) met elkaar te verbinden. Indien het alarm dan niet af gaat, verzoeken wij u het batterijtje uit het zendertje te halen. Zie de handleiding. Druk het bovenste batterijcontact een klein beetje aan en plaats de batterij terug tussen beide batterijcontacten (met de tekst naar boven). Het zendertje zal nu wel werken. Zo niet, neem dan aub contact met ons op op telefoonnummer 0297 760 001 of mail naar [email protected]

D. Test de sensorbroekjes door het zendertje erop te klikken en het kruis met warm water nat te maken. Het alarm zal af moeten gaan. Omdat water niet is te vergelijken met urine zal het wel iets langer duren.

Mochten deze stappen geen oplossing bieden, verzoeken wij u ons te contacten via telefoonnummer 0297 760 001 of per mail naar [email protected] Wij helpen u dan graag om het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen.