Plaswekker kopen

Plaswekker kopen? Plaswekkers zijn een goede manier om snel van bedplassen af te komen. Plaswekker Contessa is met een harder (maximaal) volume en trilelement een goede keuze voor zeer diepe slapers. De Liberty bevat de allerlaatste technologieën. Deze zeer betrouwbare plaswekker biedt de keuze uit 10 alarmsignalen en is speciaal ontwikkeld voor de vaste slaper. Deze is verkrijgbaar zowel mét als zonder draadloos trilelement. Voor de normale slapers hebben we plaswekker Mickey. Deze is bovendien erg kindvriendelijk vormgegeven. Om uw zoon of dochter zo snel mogelijk van bedplassen af te helpen, heeft u aanvullende artikelen nodig, zoals sensorbroekjes en een scorekaart. Wilt u eenvoudig alles in één keer bestellen? Bekijk dan onze plaswekkerpakketten.

Plaswekkerpakketten | Sensorbroeken | Vergoedingen van zorgverzekeraars

Filter soort plasprobleem
Filter soort slaper
Filter producten

Indien uw kind gemotiveerd is om van het bedplassen af te komen en er is geen lichamelijke oorzaak dat hij/zij nog in bed plast, is het een goed moment om een plaswekker training te beginnen en een plaswekker te kopen.

Het goede van een plaswekker is dat uw kind leert tijdens de slaap de prikkels van een volle blaas te gaan herkennen, zodat een wekreflex ontstaat. Na de training worden kinderen dus uit zichzelf op tijd wakker als tijdens de slaap moet worden geplast.

Dit succes kunnen wij niet bij alle kinderen garanderen, want de plaswekker is immers geen wondermiddel. Maar als serieus wordt getraind lukt dit toch bij zo’n 90% van de gebruikers. Niet voor niets is ook de wetenschap er van overtuigd dat de plaswekker de beste oplossing is om bedplassen aan te pakken.

Waar moet u op letten bij het kopen van een plaswekker?

Waarschijnlijk heeft u nog niet eerder een plaswekker gekocht en is het dus lastig te bepalen waar u vooral op moet letten bij het bestellen van een plaswekker. Urifoon adviseert u bij uw keuze vooral op de volgende punten te letten:

  • Kies die plaswekker waarvan u denkt dat het uw kind zal wekken! Uiteindelijk is dat het belangrijkste van de hele plaswekker training; het kind moet wakker worden van het alarm.
  • Krijg ik deskundige begeleiding en goede adviezen indien mijn kind toch niet goed wakker wordt van het alarm of wanneer de training anders loopt dan gehoopt of verwacht? Teleurgesteld stoppen met de training is frustrerend voor iedereen. Met goede begeleiding is de slagingskans echt veel groter.
  • Verzamel ervaringen van anderen! Leveranciers vertellen graag alleen de positieve verhalen, maar kent u mensen in uw omgeving die ook met een plaswekker hebben getraind om hun kind zindelijk te krijgen? Hoe is het hen bevallen? Mochten ze niet positief zijn, hebben ze dan wel goede begeleiding gehad? Zie hier honderden actuele reacties van mensen die met een Urifoon plaswekker hebben getraind.
  • Kies de plaswekker waar uw kind achter staat! Motivatie is zo belangrijk tijdens de plaswekker training en met een gezamenlijke keuze is al veel gewonnen.

Urifoon biedt plaswekkers voor elk type slaper

Zoals eerder aangegeven is het cruciaal dat de plaswekker het kind goed en snel wekt. Omdat niet elk kind even diep slaapt, hebben wij verschillende plaswekkers ontwikkeld die als volgt zijn te onderscheiden:

  • De plaswekker Mickey. Deze zeer kindvriendelijke plaswekker is vooral bedoeld voor kinderen die goed wakker zijn te maken, bijvoorbeeld normaliter met hun eigen wekker. Of wanneer u ze ’s morgens zelf wekt.
  • De Contessa plaswekker. De meest geschikte plaswekker voor kinderen die echt moeilijk wakker worden. Dit zijn de kinderen die echt moeten worden geholpen om wakker te worden, anders slapen ze bijna overal door heen.
  • De Contessa plaswekker met trilelement. Is uw kind echt héél erg moeilijk wakker te krijgen? Of is het juist bang voor hard geluid? Dan is deze set het meest geschikt voor uw kind. Het speciaal ontwikkelde alarm geluid wekt de meeste diepe slapers en het trilelement zorgt voor een extra externe prikkel die ze niet kennen. Hierdoor wordt echt bijna iedereen wakker. Omdat het alarmsignaal eenvoudig kan worden uitgeschakeld, kan eventueel alleen met het trilelement worden getraind. Ideaal voor kinderen die bang zijn voor onverwachte harde geluiden of die doof of slechthorend zijn.

Hier hebben wij filmpjes staan waarin de verschillende plaswekkers worden gedemonstreerd. Indien u twijfelt is het raadzaam deze even te bekijken.

Vergeet de sensorbroekjes niet bij te bestellen!

Op de pagina waar u nu bent staan alleen de losse plaswekkers en niet de pakketten. Mocht u hier de plaswekker bestellen, let dan goed op dat u ook apart de sensorbroekjes bestelt. Deze zijn nodige bij de plaswekker, want zonder dit speciale sensor ondergoed gaat de plaswekker nooit af.

Heeft u recht op een vergoeding van de verzekering?

Veel verzekeraars geven bij de aanvullende pakketten een gehele of gedeeltelijke vergoeding van de plaswekker. Bij alleen de basisverzekering wordt het kopen van een plaswekker niet vergoed. Controleer hier bij uw zorgverzekeraar of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Als dat zo is, kunnen wij meestal de kosten voor u declareren en hoeft u dit niet voor te schieten. Wel zo makkelijk.