Wanneer is de plaswekker training geslaagd?

Om een onverhoopte terugval te voorkomen beschouwen wij een plaswekkertraining als geslaagd wanneer er drie weken met en vervolgens twee weken zonder plaswekker aansluitend droog wordt doorgeslapen of uw kind zelf op tijd wakker wordt om naar de WC te gaan. U maakt uw kind ook niet meer zelf wakker om te laten plassen.

Het liefst zien wij in deze droge periode ook nachten dat uw kind zelf op tijd wakker wordt (de 7 punten en dolfijnsticker op onze scorekaart). Dan weten we namelijk zeker dat het gevoel van de volle blaas goed herkend wordt in de slaap en hier ook actie op wordt ondernomen. Als ultieme test kunt u een glas water geven voor het slapen gaan, ook dan moet de nacht zonder ongelukje droog doorgekomen worden.

Is dit het geval dan horen wij het graag en sturen wij een felicitatiekaartje om de training op een vrolijke manier af te sluiten!

Urifoon scorekaart

De scorekaart is een belangrijk onderdeel in het effectief aanpakken van bedplassen en de unieke persoonlijke begeleiding zoals alleen Urifoon deze aanbiedt. Het dagelijks invullen werkt bij de meeste kinderen zeer stimulerend en geeft ons inzicht in het plasgedrag van uw kind, zodat wij u van gerichte ondersteuning kunnen voorzien waar uw kind echt wat aan heeft. De plaswekker training wordt hierdoor sneller doorlopen en de kans op succes is groter. 

Maximaal 49 punten per week te verdienen

Het is de bedoeling dat de gebruiker van de plaswekker 's morgens het resultaat van de afgelopen nacht op de scorekaart invult. Door dit te doen "verdient" het kind punten en kan er elke dag een stickertje worden geplakt. Dus ook na de nacht dat er een ongelukje heeft plaatsgevonden. Dat is immers vaak al teleurstellend genoeg...

Met ons puntensysteem kunnen maximaal 49 punten per week worden verdiend. Dit zou betekenen dat de gebruiker elke nacht zelf op tijd wakker is geworden om de plas op de WC te doen en vervolgens weer verder slaapt. Het echte bewijs dat iemand zindelijk is!

Als er 's nachts helemaal niet meer wordt geplast dan worden er 5 punten per nacht (dus 35 punten per week) verdiend.

De zonnetjes en wolkjes kunt u naar eigen inzicht aan het einde van de week plakken. Uitgangspunt is uiteraard een positieve stimulatie tijdens de training.

Scorekaarten tieners

Voor de oudere kinderen hebben wij stoerdere scorekaarten zonder stickervel. Wij raden aan deze kinderen zelf de score op te laten schrijven zodra er een plasmoment is geweest. Zo is het direct duidelijk of ze bewust wakker zijn

Persoonlijke begeleiding van Urifoon

Mail de scorekaart naar [email protected] en bel ons vervolgens op een tijdstip wanneer het u schikt om deze te bespreken. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag 9.00-12.30 en 13.30–17.00 uur op telefoonnummer 0297-760001 en helpen u en uw kind graag.