Over ons

Bedplassen heeft bij veel kinderen een negatief effect op het zelfvertrouwen en zorgt voor onzekerheid, minder eigenwaarde en misschien wel een bepaalde mate van schaamte. Het niet onder controle hebben van de blaas kan het leven van een kind ook beperken. Het durft niet meer te gaan logeren en tegen een schoolkamp van aantal dagen wordt erg opgezien.

Als ouder merk je wanneer je kind last heeft van het bedplassen. Je voelt de schaamte of onzekerheid aan en dat wil je zo snel mogelijk wegnemen. Het zelfvertrouwen van je kind moet snel een oppepper krijgen! Daarbij zou het ook erg prettig zijn als je zelf minder vaak midden in de nacht het bed van je kind hoeft te verschonen en minder beddengoed hoeft te wassen...

Goed nieuws: Dit kan! Plasproblemen ’s nachts zijn goed op te lossen. Met de combinatie van een goede plaswekker én deskundige begeleiding is een wekreflex door je kind snel aan te leren. Hierdoor behoort het bedplassen binnen enkele maanden tot het verleden.

 

Hoe helpen wij kinderen van het bedplassen af?

Kortgezegd komt het hier op neer. Wij leveren de kwalitatief beste plaswekkers inclusief persoonlijke betrokkenheid en deskundige begeleiding gedurende de training.

Wij weten uit ervaring dat alleen de plaswekker vaak niet afdoende is om van het bedplassen af te komen. Een paar veel voorkomende voorbeelden.

Je kent vast verhalen van mensen die zeggen dat de plaswekker niet heeft gewerkt, omdat het kind niet wakker werd van het alarm. Zonder deskundige begeleiding wordt het dan inderdaad heel lastig. De training werkt namelijk pas als je kind elke keer direct van het alarm wakker wordt. Met deskundige begeleiding worden de juiste adviezen en oefeningen gegeven die jouw kind wel snel op het alarm laten reageren. De begeleiding van Urifoon maakt voor deze kinderen het verschil. In plaats van teleurgesteld afhaken, wordt de training wél succesvol afgerond.

Een ander voorbeeld dat ook veel voorkomt is dat het kind ’s nachts niet bewust is van wat er gebeurt als het alarm van een plaswekker is afgegaan. Misschien herken je dit als jij je kind laat plassen voordat jezelf naar bed gaat. Dit gaat vaak gepaard met veel strubbelingen en tegenwerking van je kind. Hij of zij lijkt echt wakker. Maar de volgende morgen kan je kind zich er niets van herinneren…. Blijkbaar was je kind toch niet goed wakker en zich niet bewust van wat er speelde.

Bedplassen is onbewust plassen. Met goede begeleiding bij de plaswekkertraining wordt de bewustwording zo gestimuleerd, dat je kind goed weet wat er gebeurt. Het is zich bewust van de handelingen die moeten worden gedaan om op tijd op de wc te plassen.

Met de Urifoon begeleiding leert je kind zich in de kortst mogelijke tijd een wekreflex aan. Het wordt op tijd wakker van de signalen van een volle blaas, is zich bewust van wat er gebeurt en gaat naar de wc om daar de plas te doen. Niet soms. Niet meestal. Maar de rest van zijn of haar leven!

 

Elke plaswekker is een hulpmiddel. Deskundige begeleiding is doorslaggevend.

Het is belangrijk te beseffen dat niet één plaswekker een wondermiddel is, maar altijd een hulpmiddel bij een training. Tijdens die training gaan jij en je kind tegen situaties aanlopen die invloed hebben op de looptijd en het succes van de training. Zoals hierboven beschreven het voorbeeld van het niet goed reageren op het alarm. Wat ga je dan doen als je geen deskundige begeleiding hebt?

Urifoon biedt verreweg de meest ervaren en deskundige begeleiding voor je kind. Dit biedt belangrijke voordelen:

  1. De droogbed training van je kind wordt bij Urifoon het snelst doorlopen
  2. Je kind heeft bij Urifoon de hoogste slagingskans (wetenschappelijk bewezen dat de plaswekkertraining met deskundige begeleiding veel succesvoller is dan de plaswekker gebruiken zonder deskundige begeleiding)
  3. De kans dat je kind een terugval krijgt (dus weer in bed gaat plassen ) is bij Urifoon het kleinst (vanwege de deskundige begeleiding).

Vergelijk het met zwemles. Zonder goede begeleiding is het heel lastig te leren zwemmen. En je haalt ook niet je A en B diploma in 1 week. Neem de succesverhalen en de beloftes die je over de plaswekker hoort en leest met een korreltje zout. Houd rekening met een gemiddelde duur van de training van zo’n 8 tot 12 weken. Dit voorkomt teleurstellingen.

 

Het resultaat van Urifoon

Ruim 90% van de kinderen die onze plaswekkertraining volgen, is binnen de 8 tot 12 weken van het bedplassen af! Sinds onze start in 1954 hebben wij ruim 1 miljoen kinderen van het bedplassen af geholpen. Niet alleen in Nederland en de rest van Europa maar ook ver daarbuiten.

Net als in Nederland zijn wij in veel andere landen marktleider in de droogbed training. Hier zijn wij als familiebedrijf natuurlijk apetrots op. Ook op het feit dat veel plaspoli’s, kinderartsen, bekkenfysiotherapeuten, huisartsen en vele andere specialisten gebruik maken van de Urifoon plaswekker. Dat geeft vertrouwen in de beste oplossing voor jouw kind.

 

Productontwikkeling samen met de medisch specialisten

Onze nauwe contacten met de medisch specialisten hebben er ook toe geleid dat wij meerdere innovaties hebben ontwikkeld en op de Nederlandse markt hebben geïntroduceerd. Denk hierbij o.a. aan:

  • De plaswekker voor overdag. Speciaal geschikt voor kinderen die overdag niet voelen dat ze beginnen te plassen.
  • Modieus incontinentie ondergoed. Het bestaande incontinentie materiaal zorgde vooral bij kinderen ervoor dat zij zich heel ongelukkig voelden op school. Verkleden rondom de gymles was een drama, want dan kon iedereen zien wat jij nodig had om droog de dag door te komen. Met ons geweldige én modieuze UnderWunder ondergoed is deze schaamte voorgoed voorbij.
  • Betaalbare plashorloges om kinderen gedurende de dag te herinneren naar de wc te gaan. Het helpt bij het vormgeven van een plasroutine, waardoor vaker naar de wc wordt gegaan en plasongelukjes worden voorkomen. Deze horloges bestonden al wel, maar waren veel duurder en daardoor minder haalbaar voor veel mensen.

De productontwikkeling van Urifoon vindt in Nederland plaats. Verreweg de meeste producten worden in Europa geproduceerd. Dit zorgt voor producten van hoge kwaliteit, voor productieprocessen volgens hoge (arbeids-)normen en voor een minimaal aantal logistieke kilometers om de producten bij ons op voorraad te krijgen.

 

Hoe is het begonnen?

Om eerlijk te zijn is dit een mooi verhaal van een trots familiebedrijf. De historie verklaart waarom onze DNA en bedrijfscultuur ook zo’n 70 jaar na de oprichting is zoals deze is. Lees hier het hele verhaal.

Net als toen stellen wij elk kind, ouder en volwassen klant centraal en doen wij er alles aan om het plasprobleem zo snel mogelijk op te lossen. Onze kennis en ervaring hebben inmiddels meer dan 1 miljoen kinderen van het bedplassen af geholpen en maken ook tienduizenden kinderen en volwassenen gebruik van één van onze andere oplossingen. Wij zijn er trots op dat wij het leven van zoveel mensen leuker maken!