Sensorbroeken (ook wel plasbroekjes genoemd)

Of je nu een plaswekker huurt of koopt, bij elke Urifoon plaswekker tegen bedplassen horen de speciale sensorbroekjes. Deze zijn om hygiënische redenen alleen te koop.

 

Waarom moet mijn kind speciale sensorbroekjes (plasbroekjes) gebruiken en niet gewoon het eigen ondergoed?

Voor een snelle, doelgerichte en succesvolle training is het belangrijk dat de eerste druppels urine worden gesignaleerd. Zodra deze druppels in het sensor ondergoed komen, wordt de zender geactiveerd en deze geeft direct een signaal naar de ontvanger om het alarm af te laten gaan.

In de praktijk betekent dit dat wanneer de eerste druppels urine in het sensor onderbroekje komen, eigenlijk direct het alarm af gaat.

Het is dan ook belangrijk dat je kind direct van het alarm wakker wordt (zie de startfase bij de plaswekkertraining). Als je direct wakker wordt, stop je in een reflex met plassen en kan je de prikkels van een volle blaas nog voelen. Door dit dagelijks te herhalen, leert je kind de prikkels van een volle blaas tijdens de slaap te herkennen en om te zetten in een wekreflex. Dan wordt je kind dus eerder wakker dan dat het alarm van de plaswekker gaat.

Om het signaal altijd snel af te laten gaan, gebruiken wij het sensor ondergoed. In dit op het oog normale ondergoed zitten sensordraden verwerkt die je nauwelijks ziet of voelt. Het bereik van deze sensordraden is dermate groot, dat ongeacht hoe je kind plast, het alarm altijd wordt geactiveerd. Daarom noemt men dit ondergoed ook wel een plasbroekje of een piepbroekje.

 

Andere oplossingen zijn minder effectief

Voor het ontwikkelen van het wekreflex is het dus belangrijk dat het alarm heel snel af gaat wanneer je kind in de slaap begint te plassen. Andere oplossingen zijn op de markt verkrijgbaar, ook in combinatie met je eigen ondergoed, maar die “bewaken” meestal een veel kleiner gebied.

Wist je trouwens dat 2 op de 3 bedplassers een jongen is? Bij hen is het helemaal lastig voorspellen waar de eerste druppels urine komen…

Je kan veel geluk hebben dat de kleine sensor toevallig goed zit, maar in de regel is bij alternatieve mogelijkheden veel meer urine nodig om het sensor gebiedje te bereiken en het alarm af te laten gaan.

En hoe langer het duurt voordat het alarm af gaat, hoe meer urine er al is geplast en hoe leger de blaas al is. Bij het wakker worden zal je kind niet of nauwelijks meer de prikkels van de volle blaas voelen en hierdoor is de koppeling met het wekreflex niet te leggen. Tijdens de training is veel minder snel vooruitgang zichtbaar. De motivatie daalt en de kans is extra groot dat met de training wordt gestopt. Een ervaring rijker en een illusie armer.

 

Onze sensorbroekjes (plasbroekjes) zijn gewone onderbroekjes 

Een ander groot en belangrijk voordeel van het Urifoon sensor ondergoed zijn de coole looks en goede pasvorm. Tegen de tijd dat met de plaswekker wordt begonnen zijn de kinderen de luiers of alles wat daar op lijkt helemaal zat. Het wordt tijd om ook tijdens de slaap mooi en normaal ondergoed te dragen dat heerlijk zit.

De sensordraadjes zie en voel je niet. Het enige bijzondere aan de onderbroek zijn 2 drukknoopjes aan de voorkant. Hier wordt ’s nachts het zendertje op geklikt en daar heeft je kind tijdens de slaap ook helemaal geen last van.

 

De sensorbroekjes zijn in verschillende kleuren leverbaar 

Het sensorondergoed wordt met de hand in Portugal gemaakt volgens de strenge OEKO-TEX richtlijnen. Het coole ondergoed is een belangrijk onderdeel bij de training en daarom moet jouw kind zich er wel prettig in voelen. Daarom is met veel zorg nagedacht over de stof, kleur en model.

Jongens en meisjes zijn verschillend gebouwd en hebben ook een verschillend sensorbereik nodig om de eerste druppels urine te signaleren. Daarom hanteren wij andere modellen voor jongens (boxers) en meisjes (hipsters) en heeft een ieder de keuze uit 3 kleuren.

 
        

In alle maten leverbaar

De Urifoon plasbroekjes zijn leverbaar in de maten 104 t/m 176, S, M, L, XL en XXL. Hierbij maken wij gebruik van combinatiematen, bijvoorbeeld 116/122. Draagt je kind met het normale ondergoed maar 122, dan adviseren wij je bij ons de combinatiemaat 116/122 te bestellen. De eerst volgende maat is 128/140 en dit is dan echt te groot.

Alle details zijn te zien in onze maattabel.  

Wij kunnen grotere maten dan XXL leveren. Neem hiervoor even contact met ons op.

 

Garantie van 3 maanden

Zoals aangegeven bevatten de sensorbroekjes aan de binnenkant speciale sensordraden om de urine te signaleren. Vanwege die sensordraden is het belangrijk het wasvoorschrift goed op te volgen.

Bij alle sensorbroekjes wordt het wasvoorschrift altijd meegeleverd of klik hier voor een nieuw wasvoorschrift.

Het niet juist naleven van het wasvoorschrift heeft invloed op de kwaliteit en de levensduur van de plasbroekjes. Daarom is de maximale garantietermijn die wij op de sensorbroekjes hanteren 3 maanden.

 
Filter geslacht
Filter producten
Filter kleur
Pagina 1 van 2