Met producten tegen plasproblemen voor jong en oud is Urifoon de afgelopen decennia vooral heel erg actief bezig om kinderen van het vervelende bedplassen af te krijgen. Het is geweldig om te zien wat een succesvolle training met deze kinderen doet. Ze groeien in enkele maanden enorm in hun zelfvertrouwen en kunnen de wereld weer aan.

Diezelfde wereld staat momenteel natuurlijk flink onder druk. De ellende op de wereld kunnen wij als Urifoon niet beïnvloeden, maar wij zijn ons er wel erg van bewust dat ook wij de planeet op een goede manier moeten achterlaten aan diezelfde kinderen die wij nu helpen en de generaties daarna.

Wij zijn niet lid van een milieu belangenvereniging, maar handelen bewust op de dingen die wij kunnen beïnvloeden om de CO2 impact te minimaliseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • In Nederland zijn wij de enige plaswekker aanbieder waar je deze kunt huren. Zelfs wereldwijd is dit bijna een unicum. Heel vreemd eigenlijk, want de levensduur van een plaswekker is vele malen langer dan de tijd dat een gemiddelde plaswekker duurt. Hergebruik middels het huren is dus niet meer dan logisch.
  • Al ons ondergoed wordt gefabriceerd met biologisch katoen volgens de strenge OEKO-TEX richtlijnen. Bijna alles wordt in Portugal geproduceerd en transport gaat logischerwijs via de weg.
  • Met onze internationale leveranciers delen wij onze toewijding de CO2-uitstoot te minimaliseren. Zo min mogelijk transport via de lucht en zo min mogelijk verpakkingsmateriaal om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen.
  • Het plastic dat wij gebruiken is gerecycled materiaal en afbreekbaar.
  • Wij printen het liefst zo min mogelijk, maar als wij printen is het dubbelzijdig. Het gaat zelfs zo ver dat papier waarvan nog 1 kant onbedrukt is, intern wederom wordt gebruikt om bijvoorbeeld het magazijn te instrueren wat er moet worden verstuurd.
  • Het retourneren van producten is bij ons niet gratis om mensen bewust te maken van de kosten en de impact van alle pakketjes die (vaak onnodig) heen en weer worden verzonden.
  • Wij komen bijna altijd lopend of met de fiets naar ons kantoor en de enige bedrijfsauto van Urifoon is 100% elektrisch.
  • Wij scheiden ons afval doelbewust en consequent: Papier – plastic – elektronica – overig.

Dit zijn enkele voorbeelden die dagelijks bij ons spelen. Hoewel onze impact op het geheel nihil is, begint het allemaal wel bij jezelf. Daar zijn wij ons van bewust en dragen zo ons steentje bij. Samen maken wij het verschil maken voor onze kinderen en de generaties daarna.