Tijdig naar de WC geeft structuur en voorkomt plasongelukjes

U herkent het vast. Uw kind is druk aan het spelen en opeens moet het plassen. En ook direct, want eigenlijk is de plas al te lang opgehouden. Of u bent net samen boodschappen aan het doen... Vaak gaat het net goed, maar soms ook niet en wordt er (deels) in de broek geplast.

Naast het feit dat de natte broeken meestal vooral voor uw kind erg vervelend zijn, is het te lang ophouden van de plas niet goed voor de blaas. Deze wordt gespannen en kan daardoor minder urine vasthouden. 's Nachts als het kind ligt te slapen, kan de blaas zich eindelijk ontspannen en wordt er relatief snel veel urine aangemaakt. Juist op het moment dat uw kind in diepe rust is. Wij zien dan ook een duidelijk relatie tussen een gespannen blaas overdag en bedplassen.

In deze situatie is de beste oplossing uw kind op vaste tijden te laten plassen, ook wel klokplassen genoemd. Uw kind gaat bijvoorbeeld elke 90 minuten naar het toilet om te plassen. Een zeer effectief hulpmiddel hierbij is een plashorloge. 

Deze horloges beschikken over de mogelijkheid vele afzonderlijke alarmmomenten per dag te programmeren. Tot wel 12 tijdstippen per dag. Het alarm is een heel discreet trilalarm en/of een zacht geluidalarm. 

Wij bieden speciale plashorloges voor kinderen en voor volwassenen

Deze horloges worden ook wel medicijnhorloges genoemd, omdat ze natuurlijk ook kunnen worden gebruikt om gedurende de dag tijdig het medicijn in te nemen. 

Voor alle plashorloges (en medicijnhorloges) geldt dat de verzendkosten bij de prijs zijn inbegrepen!