Anderen lezen ook

10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
11 December 2023
Wasbaar incontinentie ondergoed is een goed alternatief voor wegwerp incontinentie materiaal en biedLees meer
Welke plaswekker is de beste keuze?
Welke plaswekker is de beste keuze?
4 Juli 2023
Een plaswekker wordt meestal 1 maar maximaal een paar keer in een mensenleven besteld. Hierdoor ontbLees meer
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
3 Mei 2023
Kort gezegd komt het hier op neer. Met een plaswekker leer je de prikkels van een volle blaas te herLees meer
Werkt een plaswekker echt?
Werkt een plaswekker echt?
15 Maart 2023
Bedplassen is niet een onderwerp waar makkelijk over wordt gesproken. Zowel niet door het kind dat nLees meer

Een gratis plaswekker via de zorgverzekering

Het scheelt natuurlijk wanneer jouw zorgverzekering de kosten van de plaswekker voor haar rekening neemt. Daarom krijgen wij vaak de vraag: Wordt de plaswekker vergoed? Een eenduidig antwoord is helaas niet te geven. Het hangt van meerdere aspecten af.

De plaswekker zit niet in de basisvergoeding

Dit betekent dat niet iedereen recht heeft op de vergoeding van een plaswekker. Je zult hiervoor minimaal een aanvullende verzekering moeten hebben afgesloten om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

De plaswekker wordt in veel, maar zeker niet in alle aanvullende pakketten vergoed

Elke zorgverzekeraar heeft eigen aanvullende pakketten ontwikkeld die je bovenop de basisverzekering kunt afsluiten. Deze aanvullende pakketten bieden jullie de kans je extra te verzekeren voor behandelingen en/of oplossingen die relevant zijn. Er zijn een paar zorgverzekeraars die de plaswekker niet hebben opgenomen in 1 van hun aanvullende pakketten. Maar bij verreweg de meeste zorgverzekeraars wordt de plaswekker in 1 of meerdere aanvullende pakketten wel vergoed.
Kijk hierbij goed naar het vergoedingenoverzicht van jouw zorgverzekeraar. Hierin staat namelijk precies vermeld wat per aanvullend pakket wordt vergoed. En let op, het is zeker niet het geval dat in de duurste aanvullende pakketten ook altijd de plaswekker wordt vergoed.

De aanvullende voorwaarden van uw zorgverzekeraar

Aan het aanvullende pakket kunnen voorwaarden zijn verbonden om daadwerkelijk voor de vergoeding in aanmerking te komen. Voorwaarden die zorgverzekeraars in geval van plaswekkers in meer of mindere mate kunnen hanteren, zijn:

  • Een minimale leeftijd (vaak vanaf 6 jaar).
  • Het wel/niet moeten overhandigen van een verwijsbriefje van de huisarts of specialist.
  • Er mag bij dezelfde zorgverzekeraar maar eenmalig een plaswekker worden gedeclareerd.
  • Een grens op de hoogte van de vergoeding.

Tot slot is het belangrijk te weten dat veel zorgverzekeraars vooraf hebben vastgesteld welke plaswekker wel of niet wordt vergoed. Wil je een ander model of extra sensorbroekjes, dan kan dat vaak met het betalen van een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van het plaswekker pakket die je wenst.

De kosten dienen vaak door de zorgverlener (in dit geval Urifoon) te worden gedeclareerd

Kom je voor een vergoeding in aanmerking en voldoen jullie aan de voorwaarden? Let dan nog even goed op het bestelproces! Veel zorgverzekeraars eisen dat de zorgverlener (in dit geval Urifoon) de kosten van de plaswekker bij hun declareert. Dit gaat namelijk in een grotere batch en elektronisch, zodat het voor hen veel efficiënter kan worden verwerkt.

Het voordeel voor jou is, dat je de kosten niet hoeft voor te schieten en dat je geen administratieve rompslomp hebt. De vergoeding waar jullie recht op hebben, declareren wij voor je. Wel zo handig. Check hier welke vergoeding voor jullie van toepassing is.

Ontvang je geen vergoeding van de zorgverzekeraar?

Dat is uiteraard spijtig. Je zult de kosten dan helaas zelf moeten dragen. Je hebt dan de keuze om een plaswekker te huren of te kopen.

Reacties
Laat een reactie achter