Anderen lezen ook

10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
11 December 2023
Wasbaar incontinentie ondergoed is een goed alternatief voor wegwerp incontinentie materiaal en biedLees meer
Welke plaswekker is de beste keuze?
Welke plaswekker is de beste keuze?
4 Juli 2023
Een plaswekker wordt meestal 1 maar maximaal een paar keer in een mensenleven besteld. Hierdoor ontbLees meer
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
3 Mei 2023
Kort gezegd komt het hier op neer. Met een plaswekker leer je de prikkels van een volle blaas te herLees meer
Werkt een plaswekker echt?
Werkt een plaswekker echt?
15 Maart 2023
Bedplassen is niet een onderwerp waar makkelijk over wordt gesproken. Zowel niet door het kind dat nLees meer

Kwaliteit van de plaswekker: Snel alarm bij het plasmoment?

Meerdere Nederlandse aanbieders bieden een goede kwaliteit plaswekker. Dit betekent dat het alarm snel af gaat wanneer in bed wordt geplast. Uiteraard is dit bij Urifoon ook het geval.

Kwaliteit van de plaswekker: Het vermogen om iemand uit de slaap te wekken?

Veel bedplassers hebben een hoge wekdrempel en worden moeilijk wakker. Daarom is het belangrijk dat u voor uw kind een plaswekker kiest die - indien nodig - een hard alarm kan geven. En voor de zeer diepe slaper kan het nuttig zijn een trilelement naast het akoestische alarm te gebruiken.

Tussen alle aangeboden plaswekkers zit veel verschil in het volume en slechts een paar plaswekkers bieden de mogelijkheid tot het aansluiten van een trilalarm.

Het meest belangrijke van de plaswekker is dat deze uw kind moet wekken op het moment dat het gaat plassen.

Daarom is het heel belangrijk dat u hier met de keuze van een plaswekker rekening mee houdt.

Urifoon biedt meerdere plaswekkers voor elke type slaper aan: De Mickey voor de normale slaper, de Contessa voor de diepe slaper en de Contessa met trilelement voor de zeer diepe slapers. 

Begeleiding bij de training: Wat als uw kind niet op het alarm reageert?

U kunt bij meerdere plaswekkers erop vertrouwen dat het alarm snel af gaat, wanneer in bed wordt geplast. Maar wordt uw kind hier ook wakker van? En waar kunt u terecht indien uw kind hier niet wakker van wordt? Of wat als uw kind 3x per nacht plast en even zo vaak het alarm af gaat? Dan is een training bijna niet vol te houden. 

Een erg vervelend probleem, want deze 2 voorbeelden komen echt vaak voor!

Als u op advies van een plaspoli of bekkenfysiotherapeut met de plaswekkertraining bent begonnen, zullen zij u adviseren wat u in dat soort situaties kunt doen. Maar wat als u geen begeleiding krijgt van het medische circuit? Dan heeft u een plaswekker in huis, veel ellende 's nachts en waarschijnlijk is de training gestopt voordat het beoogde doel is gehaald. Kortom, een gefrustreerd kind en een illusie rijker.

Urifoon is de enige aanbieder van plaswekkers die de training persoonlijk wil begeleiden als uw kind onverhoopt niet op het alarm reageert en gedurende de gehele training de hulp ook proactief blijft aanbieden. Dit doen wij al ruim 65 jaar lang!

Wij vinden het leuk een plaswekker te mogen leveren, maar wij vinden het oprecht véél leuker als onze plaswekkertraining succesvol wordt afgerond. Dat wij de oplossing voor het plasprobleem hebben geleverd. Dit zit in de DNA van ons familiebedrijf, waarin wij al sinds 1954 kinderen helpen versneld zindelijk te worden.

De slagingskans van een succesvolle training

Aangezien het vertrekpunt per kind verschilt is het moeilijk een belofte te maken. Maar wetenschappelijk is wel aangetoond dat de slagingskans hoger is, indien de plaswekkertraining actief wordt begeleid.

De slagingskans van de Urifoon plaswekkertraining ligt rond de 90% indien u de volgende 2 vragen met ja kunt beantwoorden:

  1. Bent u en uw kind gemotiveerd om het probleem bedplassen serieus aan te pakken?
  2. Is er geen lichamelijke indicatie waarom nog in bed wordt geplast? 

Een plaswekker huren of kopen?

Bij de ene leverancier van plaswekkers kunt u alleen een plaswekker huren en bij de andere alleen kopen. Bij Urifoon heeft u de keuze tussen kopen of huren.

Een opvallend feitje dat wij constateren, is dat met gehuurde plaswekkers de training sneller succesvol wordt afgerond dan wanneer de plaswekker wordt gekocht. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat gehuurde plaswekkers dagelijks worden gebruikt, terwijl met gekochte plaswekkers de verleiding groter is soms een pauze van het gebruik in te lassen...

De prijs van een plaswekker

Uiteraard zijn er prijsverschillen tussen de verschillende plaswekkers. Hier kan een paar tientjes tussen zitten. Urifoon biedt niet de goedkoopste plaswekkers, maar hiervoor krijgt wel een zeer goede service, vele aanwijzingen gedurende de training, het recht op persoonlijke begeleiding gedurende de gehele training, een zeer hoge slagingskans en ronden wij de training van uw kind graag op een feestelijke manier af.

Het comfort van de plaswekker

Het is natuurlijk heel belangrijk dat uw kind het prettig vindt om met de plaswekker te slapen. Daarom bieden de meeste leveranciers draadloze plaswekkers. Maar er zijn ook plaswekkers met een draad die dan vaak goedkoper zijn.

Naast de plaswekker is er ook verschil in het ondergoed. Bij een enkel model plaswekker (de plaswekker met een draad) kan het eigen ondergoed worden gebruikt. Bij de draadloze plaswekkers wordt gebruik gemaakt van speciale sensor ondergoed. Tussen de verschillende aanbieders zit verschil in afwerking en kleuren. Wees ervan bewust dat het sensor ondergoed van het ene merk niet bij de plaswekkers van een andere leverancier kunnen worden gebruikt.

Reacties
Laat een reactie achter