Anderen lezen ook

10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
11 December 2023
Wasbaar incontinentie ondergoed is een goed alternatief voor wegwerp incontinentie materiaal en biedLees meer
Welke plaswekker is de beste keuze?
Welke plaswekker is de beste keuze?
4 Juli 2023
Een plaswekker wordt meestal 1 maar maximaal een paar keer in een mensenleven besteld. Hierdoor ontbLees meer
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
3 Mei 2023
Kort gezegd komt het hier op neer. Met een plaswekker leer je de prikkels van een volle blaas te herLees meer
Werkt een plaswekker echt?
Werkt een plaswekker echt?
15 Maart 2023
Bedplassen is niet een onderwerp waar makkelijk over wordt gesproken. Zowel niet door het kind dat nLees meer

Spannende tijden helpen niet tegen bedplassen

Ten tijde van het schrijven van deze blog is Sinterklaas net een paar dagen in het land. Geweldig voor veel kinderen, maar een aantal vindt het ook een spannende periode. Zo spannend dat het zelfs kan leiden tot een terugval in bedplassen of dat het bedplassen wordt verergerd.

Tijdens de slaap verwerkt men de informatie en indrukken die we overdag hebben opgedaan. Dit is een samenspel tussen zenuwen en hersenen.

Bij deze verwerking kan het voorkomen dat de hersenen minder alert zijn op de prikkels van een volle blaas. Een kind dat eerst uit zichzelf wakker werd wanneer het moest plassen, heeft dan (tijdelijk) een terugval.

Wij zien dit vaak bij kinderen in periodes met relatief wat meer spanning. Dat kan in de huiselijke sfeer zijn of bijvoorbeeld bij het begin van een nieuw schooljaar. Maar ook bij Sinterklaas. Het is voor veel kinderen toch een spannend moment.

Is uw dochter of zoon met de plaswekker training zindelijk geworden en heeft zij/hij last van een terugval? Wij adviseren u de plaswekker weer te gaan gebruiken. In de praktijk zien wij dat de training dan snel weer een positief effect heeft, zodat de training vaak van korte duur is.

Indien u nog geen ervaring heeft met de plaswekker training en het probleem houdt aan, dan kunt u natuurlijk een plaswekker overwegen. De belangrijkste voorwaarde is dat uw kind gemotiveerd is om van het bedplassen af te komen. Als er geen lichamelijke oorzaak aan ten grondslag ligt, is de slagingskans zo'n 90% binnen 8 tot 12 weken!

Reacties
Laat een reactie achter