Anderen lezen ook

10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
11 December 2023
Wasbaar incontinentie ondergoed is een goed alternatief voor wegwerp incontinentie materiaal en biedLees meer
Welke plaswekker is de beste keuze?
Welke plaswekker is de beste keuze?
4 Juli 2023
Een plaswekker wordt meestal 1 maar maximaal een paar keer in een mensenleven besteld. Hierdoor ontbLees meer
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
3 Mei 2023
Kort gezegd komt het hier op neer. Met een plaswekker leer je de prikkels van een volle blaas te herLees meer
Werkt een plaswekker echt?
Werkt een plaswekker echt?
15 Maart 2023
Bedplassen is niet een onderwerp waar makkelijk over wordt gesproken. Zowel niet door het kind dat nLees meer

Hoeveel kinderen plassen nog in bed

Bedplassen komt veel meer voor dan de meeste ouders én kinderen denken. Wij hebben wij het dan niet over een incidenteel plasongelukje maar over meerdere keren per week in bed plassen door kinderen van 5 jaar en ouder.
Jouw kind is echt niet uniek en de enige. Het is ook helemaal niet bijzonder wanneer je oudste kind nog in bed plast, terwijl het jongere broertje of zusje al zindelijk is. Het zindelijk worden is een natuurlijk proces en gaat bij het ene kind wat sneller dan bij het andere kind.
 
Niemand vindt het leuk om in bed te plassen, dus het is goed te beseffen dat je kind het niet expres doet. Je kind herkent alleen (nog) niet de prikkels van een volle blaas tijdens de slaap. Veel kinderen hebben hier last van. Vannacht zullen zo’n 100.000 kinderen van 5 jaar en ouder in bed plassen.

Bedplassen komt vaker voor dan je denkt

Wij vinden het jammer dat ouders en kinderen de echte cijfers rondom bedplassen niet kennen. Als men zou weten dat nog zoveel kinderen in bed plassen, zou het probleem waarschijnlijk minder groot worden gemaakt. Het is een onderdeel van het leerproces bij kinderen, net als leren lopen en zwemmen. Dat gaat bij het ene kind ook wat sneller dan bij het andere kind.
Wat ook niet helpt, is het feit dat er weinig over wordt gesproken. Een bepaalde mate van schaamte of teleurstelling overheerst vaak en dit kan het probleem alleen maar groter maken. Maar wat als je beseft dat in elke klas van de lagere school altijd wel 1 à 2 andere kinderen last hebben van hetzelfde probleem?
Stel je eens voor dat elk kind dat in bed plast morgen een rode pet draagt als het naar school gaat. Dan lopen er echt veel rode petten op het schoolplein. Wat zou dit het zelfvertrouwen van veel kinderen helpen!

Maak het bedplassen bespreekbaar

Urifoon heeft ook als doel om kinderen die in bed plassen uit hun isolement te halen. Er zijn zoveel meer kinderen die in bed plassen. Je bent niet zielig en je staat er niet alleen voor. Er zijn geweldige oplossingen om versneld van het bedplassen af te komen. Hoe mooi is dat!?
Vergelijk het eens met dyslexie. Bedplassen komt op de basisschool vaker voor dan dyslexie en aan beiden kunnen kinderen niets doen. Over dyslexie wordt open gesproken, maar het bedplassen wordt verzwegen. Terwijl het bedplassen een negatieve invloed kan hebben op de eigenwaarde en het zelfvertrouwen van je kind.
 
Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat kinderen na het overlijden van een familielid en de scheiding van de ouders het bedplassen als hun grootste verdriet of ergernis beschouwen?
Het is dus heel belangrijk om het bedplassen bespreekbaar te maken. Het probleem wordt zo veel minder groot en er kan gericht over oplossingen worden gesproken.
Met de Urifoon plaswekkertraining is ruim 90% binnen 3 maanden van het bedplassen verlost. 
Reacties
Laat een reactie achter