Anderen lezen ook

10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
10 voordelen van wasbaar incontinentie ondergoed
11 December 2023
Wasbaar incontinentie ondergoed is een goed alternatief voor wegwerp incontinentie materiaal en biedLees meer
Welke plaswekker is de beste keuze?
Welke plaswekker is de beste keuze?
4 Juli 2023
Een plaswekker wordt meestal 1 maar maximaal een paar keer in een mensenleven besteld. Hierdoor ontbLees meer
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
3 Mei 2023
Kort gezegd komt het hier op neer. Met een plaswekker leer je de prikkels van een volle blaas te herLees meer
Werkt een plaswekker echt?
Werkt een plaswekker echt?
15 Maart 2023
Bedplassen is niet een onderwerp waar makkelijk over wordt gesproken. Zowel niet door het kind dat nLees meer

Zo'n 250.000 kinderen van 6 jaar en ouder plassen vanavond in hun bed. Een gigantische groep kinderen die bijna allemaal zelf denken dat ze de enige zijn. Hoe bizar is dat?

Bedplassen komt veel vaker voor dan we denken en dit komt vooral vanwege het feit dat ouders en kinderen hier niet over praten. Het algemene verwachtingspatroon is, dat je kind vanaf 4-5 jaar oud toch wel 's nachts zindelijk moet zijn. Plast je kind op een oudere leeftijd nog in bed, dan moet er eigenlijk wel wat aan de hand zijn.

Niets is minder waar! Zindelijk worden is een onderdeel van het ontwikkelproces van kinderen. Net als de fijne motoriek, leren fietsen en leren zwemmen. Niemand kijkt er vreemd van op dat het ene kind eerder zwemdiploma A heeft dan het ander. daar praten we ook normaal over. Bij bedplassen is dit helaas anders.  

Als elk kind dat in bed plast morgen naar school een rode pet opzet, zal je verbaasd zijn hoeveel rode petten je op het schoolplein ziet rondlopen. Deze zichtbaarheid zou het kind erg helpen, want bijna iedereen nu denkt dat het de enige is. Dit isolement zorgt onnodig voor extra schaamte wat het zelfvertrouwen kan aantasten.

Daarnaast belemmert het veel kinderen om leuke dingen te doen. Denk aan uit logeren gaan, meedoen aan slaapfeestjes of op kamp gaan. Kinderen die in bed plassen kijken hier enorm tegenop of ontwijken juist deze momenten, die natuurlijk normaal gesproken super tof moeten zijn.

Urifoon heeft als doel de taboe rondom bedplassen af te halen. Zo praten wij met zoveel mogelijk ouders en kinderen om het beeld over bedplassen bij te stellen. 

In de media is zelden aandacht over bedplassen. Wij zijn dan ook heel blij dat Het Klokhuis recent een item hieraan heeft besteed. Hierin wordt op een humoristische manier duidelijk gemaakt dat bedplassen inderdaad veel vaker voorkomt dan je denkt. Wat ons betreft een aanrader om onderstaand filmpje aan je kind te laten zien.

 

 

Heb je een idee hoe wij het bedplassen beter uit de taboesfeer kunnen halen? Laat het weten via een bericht onder deze post!

Reacties
Laat een reactie achter