Broekplassen - Oorzaken & oplossingen

Broekplassen bij kinderen

Broekplassen komt veel voor bij kinderen. De meeste kinderen hebben voordat ze 4 jaar zijn en naar de kleuterschool gaan controle over de blaas aangeleerd. Is dat niet gelukt, zit men met een vervelend probleem. Want wanneer een kind per ongeluk in de broek heeft geplast, is de kans groot dat anderen het zien of ruiken. De reacties die dit vanuit de omgeving kan oproepen, hebben vaak een negatieve invloed op het zelfvertrouwen - en daarmee de ontwikkeling - van het kind. 

Op jonge leeftijd is broekplassen heel normaal. Het moment van zindelijk worden heeft te maken met wanneer het kind er klaar voor is. Aan bepaalde tekenen is te herkennen dat uw kind zover is. Ze frunniken aan hun luier wanneer deze nat is, of gaan in een hoekje staan wanneer ze moeten plassen. Of ze geven aan dat ze moeten plassen of aan het plassen zijn. Vaak is een kind dan tussen de 2 en 3 jaar.

Vooral bij oudere kinderen wordt broekplassen echt een vervelend probleem. Zowel voor ouders als voor de kinderen zelf. Kinderen kunnen ermee gepest worden, waardoor het zelfvertrouwen van kinderen een flinke deuk kan oplopen. Het is dus belangrijk voor uw kind om het broekplassen te verhelpen.

Incontinentie overdag is een serieus probleem waar actief iets aan kan worden gedaan. De meest effectieve oplossing hangt af van de oorzaak van het probleem. Gelukkig is de oorzaak van broekplassen in de meeste gevallen onschuldig.
 

Oplossingen tegen broekplassen

Belangrijk bij broekplassen is altijd om in ieder geval niet kwaad te worden op het kind, maar juist een positieve houding aan te nemen. Kwaad worden maakt een kind alleen maar onzeker. Probeer daarom juist het zelfvertrouwen te vergroten. Complimentjes en beloningen zijn goede middelen. Bespreek het probleem met de juf of meester op school en maak plasafspraken met uw kind, om bijvoorbeeld altijd aan het begin van een pauze naar de toilet te gaan. Daarnaast kunnen verschillende hulpmiddelen bijdragen aan het zindelijk maken van uw kind.

 

 

Oorzaak

 

Men voelt het plasmoment niet Men verliest urine bij inspanning, niezen etc

Men vergeet tijdig naar de WC te gaan,

totdat het te laat is

 

Oplossing

 

Apollo 24 dagalarm UnderWunder. Mooi ondergoed met een geheimpje

Klokplassen met plashorloge (kinderen)

Klokplassen met plashorloge (volwassenen)

 
 

Plaswekker tegen broekplassen: Apollo 24 dagalarm

De Apollo 24 is een discrete, kleine en lichte plaswekker voor overdag. Bij de eerste druppels urine in het sensorbroekje gaat een discreet alarm af om de gebruiker erop te wijzen dat in de broek wordt geplast. Dit kan een trilalarm zijn, een geluidsalarm of beide. Het trilalarm is erg goed voelbaar, waardoor geluid niet altijd nodig is. Zo blijft het alarm discreet en hebben klasgenootjes niet door dat het alarm afgaat. De plaswekker voor overdag is uitermate geschikt om het bewustwordingsproces van het kind te stimuleren. Tegelijkertijd blijft de schade beperkt. Er ontstaan geen kringen in de broek, dus de omgeving komt niets te weten van het broekplassen.

UnderWunder Absorberend ondergoed

Ondergoed van UnderWunder is modieus ondergoed met een geheimpje. Dit incontinentie ondergoed absorbeert onzichtbaar het verlies van druppels en scheutjes urine gedurende de dag. UnderWunder is wasbaar en gaat lang mee. UnderWunder lost het probleem van broekplassen niet op, maar geeft de gebruiker weer zelfvertrouwen!

Plashorloge als geheugensteuntje

Deze speciale horloges herinneren uw kind eraan naar de toilet te gaan. De plashorloges kunnen zo worden geprogrammeerd dat het alarm meerdere keren per dag af gaat. Afhankelijk van het model tot wel 12 momenten per dag. Elk horloge heeft een trilalarm, dus discretie is gegarandeerd. Spreek met uw kind af dat het bij elk alarm naar de wc gaat. Zo vermindert u de kans op broekplassen aanzienlijk.

Uiteraard kan het horloge ook worden ingezet om andere dingen niet te vergeten, zoals op tijd het medicijn innemen! Klik hier voor de modellen voor volwassenen.

Kortom, ook met incontinentie overdag helpt Urifoon u, uw dochter of zoon graag verder!