Matrasbeschermer bedplassen

Matrasbeschermers beschermen uw matras tegen onder andere bedplassen. Het absorberende vermogen van de matrasbeschermer zorgt ervoor dat de urine wordt opgenomen door de matrasbeschermer en het matras daardoor droog blijft.

U heeft de keuze uit wasbare matrasbeschermers of matrasbeschermers die na gebruik kunnen worden weggegooid.

Filter producten

Onze matrasbeschermers: goedkoop & effectief!

Een goede matrasbeschermer hoeft niet zo duur te zijn. Wij hebben een matrasbeschermer geselecteerd die niet alleen goed absorbeert, maar ook nog eens ademt voor een prima prijs.

Het is een strookmodel met ruime instopstroken aan de zijkanten. Hierdoor past hij gemakkelijk in de wasmachine bij de rest van de was en is niet gelijk de hele wastrommel vol. Groot voordeel is dat deze matrasbeschermer heel snel droog is.

Nog meer voordelen van onze wasbare matrasbeschermers:

 • Super absorberend
 • Makkelijk wasbaar
 • Snel droog
 • Mag ook in de droger!
 • Handig formaat 85x90 cm
 • Huidvriendelijk
 • Absorbeert nare geurtjes
 • Warmte isolerend
 • Zeer lage prijs!

Als u een plaswekker bij ons huurt, ontvangt u gratis een wasbare matrasbeschermer!

Op vakantie of logeerpartijtje? Wegwerp matrasbeschermer!

Tijdens een plaswekkertraining raden wij aan om niet tussendoor te stoppen. Dit houdt in dat ook tijdens de vakantie of logeren de plaswekker het liefst gewoon mee gaat.

Speciaal hiervoor hebben wij ook de handige disposable matrasbeschermers in ons assortiment. Deze betrouwbare matrasbeschermer is 60 x 90 cm groot en door dit compacte formaat erg handzaam en makkelijk te plaatsen. Na gebruik kan deze gewoon weggegooid worden bij het normale afval.

Voordelen:

 • Weggooien na gebruik
 • Zeer huidvriendelijk
 • Goed absorberend vermogen

Kortom, een handig en kwalitatief goed hulpmiddel voor het opvangen van de ongelukjes tijdens of naast de plaswekkertraining.

Gebruik wel een matrasbeschermer maar geen luierbroekjes!

De matrasbeschermer is uiteraard bedoeld om uw matras te beschermen bij eventuele plasongelukjes. Deze kunnen ook tijdens de plaswekker training voorkomen. Zeker in het begin hoeft het kind niet altijd direct snel te reageren op het alarm, waardoor alsnog in bed wordt geplast en de matras nat kan worden.

Sommige ouders denken dat het dan verstandig is om een luierbroekje over het sensorbroekje van de plaswekker te laten dragen. Zo wordt de matras namelijk ook niet nat als het kind niet snel reageert op het alarm nadat in bed is geplast.

Tijdens een plaswekker training raden wij het u ten zeerste af om een luierbroekje over het sensorbroekje te laten dragen!

Door het dragen van het luierbroekje heeft het kind namelijk geen noodzaak snel van het alarm wakker te worden. Het luierbroekje is dan eigenlijk een soort vangnet. Het maakt niet uit of er snel of niet snel wordt gereageerd, want alles blijft toch wel droog.

Om van het bedplassen af te komen is het juist belangrijk een reflex te ontwikkelen op het moment dat men bijna begint te plassen. Dat wekreflex wordt door de plaswekker training veel sneller ontwikkeld indien men de noodzaak heeft snel op het alarm te reageren. Die noodzaak valt weg bij het dragen van een luierbroekje.