Recent articles

Verschil tussen plashorloge of plaswekker
Verschil tussen plashorloge of plaswekker
3 May 2023
Kort gezegd komt het hier op neer. Met een plaswekker leer je de prikkels van een volle blaas te herRead more
Hoogste slagingskans met 1 op 1 coaching
Hoogste slagingskans met 1 op 1 coaching
3 January 2023
Het unieke van Urifoon is dat wij niet alleen plaswekkers verkopen en verhuren, maar dat wij oprechtRead more
Oorzaken van bedplassen
Oorzaken van bedplassen
7 July 2022
Bedplassen is meestal een samenspel van verschillende factoren en wordt zelden veroorzaakt door een Read more
Video: Zender Mickey plaswekker
Video: Zender Mickey plaswekker
23 December 2021
Hoe kunnen eventuele foutmeldingen worden opgelost en de batterij van de zender worden vervangen.Read more

Spannende tijden helpen niet tegen bedplassen

Ten tijde van het schrijven van deze blog is Sinterklaas net een paar dagen in het land. Geweldig voor veel kinderen, maar een aantal vindt het ook een spannende periode. Zo spannend dat het zelfs kan leiden tot een terugval in bedplassen of dat het bedplassen wordt verergerd.

Tijdens de slaap verwerkt men de informatie en indrukken die we overdag hebben opgedaan. Dit is een samenspel tussen zenuwen en hersenen.

Bij deze verwerking kan het voorkomen dat de hersenen minder alert zijn op de prikkels van een volle blaas. Een kind dat eerst uit zichzelf wakker werd wanneer het moest plassen, heeft dan (tijdelijk) een terugval.

Wij zien dit vaak bij kinderen in periodes met relatief wat meer spanning. Dat kan in de huiselijke sfeer zijn of bijvoorbeeld bij het begin van een nieuw schooljaar. Maar ook bij Sinterklaas. Het is voor veel kinderen toch een spannend moment.

Is uw dochter of zoon met de plaswekker training zindelijk geworden en heeft zij/hij last van een terugval? Wij adviseren u de plaswekker weer te gaan gebruiken. In de praktijk zien wij dat de training dan snel weer een positief effect heeft, zodat de training vaak van korte duur is.

Indien u nog geen ervaring heeft met de plaswekker training en het probleem houdt aan, dan kunt u natuurlijk een plaswekker overwegen. De belangrijkste voorwaarde is dat uw kind gemotiveerd is om van het bedplassen af te komen. Als er geen lichamelijke oorzaak aan ten grondslag ligt, is de slagingskans zo'n 90% binnen 8 tot 12 weken!

Comments
Leave a comment