Bedplassen Volwassenen & Urineverlies Overdag | Oplossingen

Niet zindelijk zijn is zeker niet alleen iets voor (jonge) kinderen. Ook volwassenen kunnen last hebben van plasproblemen 's nachts of overdag. Zie ook oorzaak bedplassen.

Tussen de 1 en 2% van de volwassenen plast in bed!

Dit kan een tijdelijk probleem zijn, bijvoorbeeld als nasleep van een operatie. Maar veel volwassenen kampen hier al van kinds af aan mee.

Incontinentie overdag speelt ook zeker niet alleen bij de aller kleinsten en de ouderen in de samenleving. Vooral ook jonge vrouwen vanaf zo´n 30 jaar.

Wist u bijvoorbeeld dat 1 op de 4 vrouwen frequent last heeft van ongewenst urineverlies overdag? 

Maar ook mannen hebben een serieuze kans op plasproblemen. Zeker 30% van de mannen boven de 50 jaar krijgt last van plasklachten. Vaak als gevolg van een te grote prostaat.

 

Plasproblemen 's nachts

Voor plasproblemen 's nachts bieden wij volwassenen de volgende oplossingen:

- Plaswekker met sensorbroeken

- Plaswekker met bedmat

Wilt u 's nachts wel worden gewekt, maar uw partner niet storen? Dat kan met deze plaswekker met trilalarm. Door het uitschakelen van het geluidsalarm, wordt alleen u door het trilelement gewekt! Voor tijdelijk gebruik kan de plaswekker ook worden gehuurd. Klik hier voor de mogelijkheden.

 

Plasproblemen overdag

Voor plasproblemen overdag bieden wij volwassenen de volgende oplossingen:

- Mooi wasbaar absorberend ondergoed voor mannen

- Mooi wasbaar absorberend ondergoed voor vrouwen

- Plashorloges met 7 of meer alarmmomenten per dag. Hierdoor vergeet u niet op tijd naar het toilet te gaan. Ook handig bij het tijdig innemen van medicijnen!