Plaswekker volwassenen

Plaswekkers worden meestal genoemd als hulpmiddel voor kinderen die nog in hun bed plassen. Maar wat is er dan voor volwassenen die last hebben van ditzelfde probleem? Óók de plaswekker! Die geldt net zo goed als de juiste behandeling tegen bedplassen bij volwassenen.
Zowel voor de diepe slapers, als wanneer u snel en makkelijk wakker wordt, bieden wij een geschikte plaswekker. Ook kunt u trainen met een wekker zonder geluid, alleen maar tril, als ook een plaswekker voor overdag. En wellicht vergoedt uw zorgverzekering het plaswekkerpakket ook nog!

[--SPLIT--]

Oorzaken van bedplassen bij volwassenen

Nog veel meer dan bij kinderen, is bedplassen bij volwassen een onderwerp dat uiterst gevoelig ligt. Het roept een gevoel van schaamte en onzekerheid op, terwijl het meer voorkomt dan u denkt.

Dat u op volwassenleeftijd nog last ervaart van bedplassen kan verschillende oorzaken hebben:

 • Erfelijk; wellicht had u als kind ook moeite hiermee of speelt het bij u later op
 • Trauma; door hele nare ervaringen of het wegvallen van naasten.
 • Psychische aandoening; vormen van borderline PDD-NOS, ADD/ADHD etc.
 • Stress; in de privésferen of op het werk.
 • Medische ingreep; na bijvoorbeeld een operatie kan bedplassen opspelen.

De eerste stap die u best kunt zetten is de weg naar uw huisarts. Daarmee kunt u er zonder schaamte over praten en kijken naar mogelijke oplossingen.

Oplossingen tegen bedplassen voor volwassenen

Overdag regelmatig plassen en ’s nachts een wekker zetten om naar het toilet te gaan is een veelgehoorde tip. Dit zal de klachten verminderen, maar hiermee wordt het probleem niet aangepakt. Het gebruik van een plaswekker kan volwassenen die in bed plassen juist helpen om het gevoel van de volle blaas te herkennen. Zodra de eerste urinedruppels in het speciale ondergoed vallen, maakt de wekker uw wakker om naar het toilet te gaan.

Er zijn verschillende plaswekkers die u hierbij wél een gedegen oplossing bieden.

Contessa Plaswekker

 • Passen wij al decennialang toe bij succesvolle plaswekkertrainingen
 • Heeft een luide/harde toon voor diepe slapers
 • Ontwaakt u moeilijk van geluid, dan kunt u er ook een bedraadt trilelement aan toevoegen
 • Naast kopen is het ook mogelijk deze wekker te huren (duurzame keuze)

Liberty Plaswekker

 • De nieuwste wekker in ons assortiment
 • Keuze uit 10 diverse luide alarmen en verschillende volumestanden
 • Ook uit te breiden met een trilelement (draadloos!) als extra weksignaal
 • De zender heeft een oplaadbare batterij

Stille Plaswekker

 • Onze Liberty, maar dan zonder geluid
 • Bestaat uit enkel de oplaadbare zender en het draadloze trilelement
 • Ideaal om discreet te trainen, als u slechthorend/doof bent of angst voor hard geluid heeft

Bij de plaswekkers tegen bedplassen heeft u speciale sensorbroekjes nodig (waar de zender op klikt). Deze detecteren de urinedruppels en activeren direct de wekker. De broekjes zijn per model (Damens of Heren) in 3 kleuren en maat S t/m XXL te verkrijgen.

Vergoeding via uw verzekering

Wanneer u een aanvullend pakket heeft bij uw zorgverzekering, komt u mogelijk in aanmerking voor (volledige) vergoeding van de plaswekker. U heeft namelijk eenmalig recht op vergoeding per verzekeringsduur, wat kan oplopen tot een hele interessante korting. Bij sommige zorgverzekeraars kunnen wij ook voor u declareren en anders dient u het voor te schieten en zelf de declaratie indienen.
Raadpleeg onze tool en bekijk welke vergoeding uw verzekeraar biedt. Geen vergoeding? Geen nood; we kunnen u alsnog helpen!

Is er ook een volwassene plaswekker voor overdag?

Bij problemen en veelvuldige plasongelukjes overdag, biedt onze Apollo24 dagalarm de gewenste oplossing voor u. Deze wekker draagt u dichtbij en is zo klein, dat het eenvoudig in uw broekzak past. Qua alarm kunt u kiezen tussen geluid, tril of combinatie van beiden, dus ook wederom zeer discreet.
Voor het gebruik van deze plaswekker is het mogelijk om uw eigen ondergoed te dragen. U plaats dan in uw onderbroek een sensoronderlegger, die gekoppeld is aan de wekker. In plaats van inleggers is het ook mogelijk om de speciale sensorbroeken te gebruiken.