Plaswekker broekjes meisjes

De plaswekker broekjes voor meiden zien eruit als een normaal onderbroekje. De broekjes zijn nodig voor een succesvolle plaswekkertraining. In de sensorbroekjes is een urinedetector verwerkt. Zodra de detector druppels urine opvangt, wordt een signaal aan de plaswekker doorgegeven waardoor het plaswekkeralarm afgaat. Zo wordt uw dochter op tijd wakker om naar de toilet te gaan. De plaswekker broekjes voor meiden zijn verkrijgbaar vanaf maat 104/110.

Mannen | Vrouwen | Jongens | Plaswekkers

Filter geslacht
Filter kleur

Plaswekker broekjes voor meisjes een essentieel onderdeel van de plaswekkertraining

Om kinderen van het bedplassen af te helpen, is de plaswekker een bewezen hulpmiddel. Ook volgens medici is het de beste manier om van het bedplassen af te komen. Een belangrijk onderdeel van deze plaswekker-training zijn de zogenoemde sensorbroekjes; ook wel bekend als plaswekkerbroekjes.
Deze speciale sensorbroek is niet te verwarren met absorberend ondergoed. Het zijn broekjes bij plaswekker en voor ongewenst urineverlies is er speciaal incontinentie ondergoed meisjes.

Hoe werkt een plaswekker broekje?

Veelgemaakte fout bij het zindelijk worden, is dat ouders het kind wekken om te plassen. Dit ene plasmoment zorgt dat een kind verderop in de nacht niet meer hoeft te plassen. In eerste oogopslag lijkt dit natuurlijk top want het is droog en daarmee lijkt het probleem opgelost, maar in werkelijkheid is dat helaas niet zo. Dit omdat het kind zelf niets gevoeld heeft en dus ook niet uit zichzelf naar het toilet is gegaan. Hoe weet een kind dan wél wanneer het naar de wc moet?

Tijdens de plaswekkertraining draagt een kind speciale sensorbroekjes Urifoon. Deze plaswekker broekjes voor meisjes zijn noodzakelijk voor een effectieve en succesvolle training. Ze zien eruit als normale meisjes broekjes, maar binnenin zijn deze voorzien van sensordraden en bovenop zitten twee drukknopjes waar een kleine zender bevestigd wordt.
Met een volle blaas bij het plassen vallen de eerste druppels urine in het gebied waar de sensordraden lopen. Het zendertje, dat op het plaswekker broekje zit, activeert de plaswekker en die geeft direct alarm.
Dit alles gaat supersnel (binnen enkele seconden), zodat het alarm af gaat bij verlies van de eerste urinedruppels. Het is belangrijk dat het meisje hier snel op reageert en ontwaakt. In een reflex zal het stoppen met plassen en het kind trainen om naar het toilet te gaan. Na het uitplassen wordt een droog plaswekker broekje aangetrokken, anders zal het alarm meteen weer afgaan als de zender op een nat sensorbroekje wordt geklikt.

Op deze manier leert het kind de prikkels van een volle blaas te herkennen. Via de hersenen zal dit reflex worden gestimuleerd en ontwikkeld. Zo leert het kind op tijd en bewust te reageren om naar de wc te gaan.

Goed om te weten bij plaswekker broekjes Urifoon

De Urifoon sensorbroekjes worden in Portugal met de handgemaakt en oogt identiek aan normgaal ondergoed. Naast de verschillende keuze in plaswekkers, kan er voor de plaswekker broekjes meisjes gekozen worden uit drie kleuren (Groen-Roze-Hartjes) in verschillende maten (104 t/m 176).
Wat verder nog goed is om te weten:

  • Meisjesmodellen vallen over het algemeen normaal. Bij twijfel bekijk de maattabel.
  • Naast de kleur, zijn plaswekker broekjes meisjes verschild ten opzichte van jongens. Aangezien meiden anders plassen dan jongens, zitten de sensordraden op een andere plek in het ondergoed
  • Pas het broekje na ontvangst door dit over het huidige ondergoed te doen. Anders kan het niet gratis geruild of teruggestuurd worden.
  • Garantietermijn van 3 maanden
  • Wassen mag in de machine op 40 graden, drogen alleen aan de waslijn