Plaswekker broekjes voor meisjesen vrouwen (maat 104 t/m XXL)

De plaswekker broekjes voor de vrouwen (kinderen en volwassenen) zien eruit als een normaal onderbroekje. De broekjes zijn nodig voor een succesvolle plaswekkertraining. In de sensorbroekjes zijn sensordraadjes verwerkt en zodra deze druppels urine signaleren, wordt een signaal aan de plaswekker doorgegeven waardoor het plaswekkeralarm afgaat. Zo wordt uw dochter op tijd wakker om naar de toilet te gaan. De plaswekker broekjes voor meiden zijn verkrijgbaar vanaf maat 104/110 en voor de volwassenen kunnen kiezen uit de maten S t/m XXL.

Jongens/mannen | Plaswekkers

Filter geslacht
Filter kleur

Plaswekker broekjes voor meisjes en vrouwen zijn een essentieel onderdeel van de plaswekkertraining

Om van het bedplassen af te helpen, is de plaswekker een bewezen hulpmiddel. Ook volgens medici is het de beste manier om van het bedplassen af te komen. Een belangrijk onderdeel van deze plaswekker-training zijn de zogenoemde sensorbroekjes; ook wel bekend als plaswekkerbroekjes.
Deze speciale sensorbroek is niet te verwarren met absorberend ondergoed. Het zijn broekjes bij plaswekker en voor ongewenst urineverlies is er speciaal incontinentie ondergoed meisjes.

Hoe werkt een plaswekker broekje?

Veelgemaakte fout bij het zindelijk worden, is dat ouders het kind wekken om te plassen. Dit ene plasmoment zorgt dat een kind verderop in de nacht niet meer hoeft te plassen. In eerste oogopslag lijkt dit natuurlijk top want het is droog en daarmee lijkt het probleem opgelost, maar in werkelijkheid is dat helaas niet zo. Dit omdat het kind zelf niets gevoeld heeft en dus ook niet uit zichzelf naar het toilet is gegaan. Hoe weet een kind dan wél wanneer het naar de wc moet?

Tijdens de plaswekkertraining draagt men onderbroekjes van Urifoon. Deze plaswekker broekjes voor zijn noodzakelijk voor een effectieve en succesvolle training. Ze zien eruit als normale onderbroekjes, maar binnenin zijn deze voorzien van sensordraden en bovenop zitten twee drukknopjes waar een kleine zender bevestigd wordt.
Met een volle blaas bij het plassen vallen de eerste druppels urine in het gebied waar de sensordraden lopen. Het zendertje, dat op het plaswekker broekje zit, activeert de plaswekker en die geeft direct alarm.
Dit alles gaat supersnel (binnen enkele seconden), zodat het alarm af gaat bij verlies van de eerste urinedruppels. Het is belangrijk dat hier snel op wordt gereageerd en je kind direct goed wakker is. Er is dan nog maar weinig geplast, dus het voelt dan nog de volle blaas. Op den duur gaan de hersenen het verband leggen tussen wakker worden en het gevoel van de volle blaas. Op deze manier ontwikkelt je kind een wekreflex. Dit betekent dat het eerst wakker wordt om daarna op de WC te gaan plassen. 

Na het uitplassen op de WC wordt een droog plaswekker broekje aangetrokken, anders zal het alarm meteen weer afgaan als de zender op een nat sensorbroekje wordt geklikt.

Goed om te weten bij plaswekker broekjes Urifoon

De Urifoon sensorbroekjes worden in Portugal met de handgemaakt en oogt identiek aan normgaal ondergoed. Naast de verschillende keuze in plaswekkers, kan er voor de plaswekker broekjes gekozen worden uit drie kleuren (Groen-Roze-Hartjes) en zijn in verschillende maten beschikbaar. Voor kinderen in de maten 104 t/m 176 en voor volwassenen in de maten S t/m XXL.
Wat verder nog goed is om te weten:

  • De modellen vallen over het algemeen normaal. Bij twijfel bekijk de maattabel.
  • Naast de kleur, zijn plaswekker broekjes de meisjes en vrouwen verschillend ten opzichte van de jongens en mannen. Aangezien meiden anders plassen dan jongens, zitten de sensordraden op een andere plek in het ondergoed verwerkt.
  • Pas na ontvangst het broekje door dit over het huidige ondergoed te doen. Anders kan het niet gratis geruild of teruggestuurd worden.
  • Garantietermijn van 3 maanden.
  • Wassen mag in de machine op 40 graden, drogen alleen aan de waslijn.