Plaswekker broekjes voor jongens en mannen (maat 104 t/m XXL)

De plaswekker broekjes voor de mannen (kinderen en volwassenen) zien eruit als een normale boxershorts. Alleen zit in deze onderbroeken speciale sensoren verwerkt. Zodra deze druppels urine opvangt, wordt een signaal aan de plaswekker doorgegeven. Dat signaal zorgt ervoor dat het plaswekkeralarm afgaat en uw zoon wakker wordt vóórdat hij in bed plast. De broekjes zijn dus nodig voor een succesvolle plaswekkertraining. De plaswekker broekjes voor kinderen verkrijgbaar in de maten 104/110 t/m 176/182 en voor volwassenen in de maten S t/m XXL.

Meisje/Dames | Plaswekkers

Filter geslacht
Filter producten
Filter kleur

Plaswekker broekjes voor jongens en mannen zijn een essentieel onderdeel van de plaswekkertraining

Om van het bedplassen af te helpen, is de plaswekker een bewezen hulpmiddel. Ook volgens medici is het de beste manier om van het bedplassen af te komen. Een belangrijk onderdeel van deze plaswekker-training zijn de zogenoemde sensorbroekjes; ook wel bekend als plaswekkerbroekjes.
Deze speciale sensorbroek is niet te verwarren met absorberend ondergoed. Het zijn broekjes bij plaswekker en voor ongewenst urineverlies is er speciaal incontinentie ondergoed jongens.

Hoe werkt een plaswekker broekje?

Veelgemaakte fout bij het zindelijk worden, is dat ouders het kind wekken om te plassen. Dit ene plasmoment zorgt dat een kind verderop in de nacht niet meer hoeft te plassen. In eerste oogopslag lijkt dit natuurlijk top want het is droog en daarmee lijkt het probleem opgelost, maar in werkelijkheid is dat helaas niet zo. Dit omdat het kind zelf niets gevoeld heeft en dus ook niet uit zichzelf naar het toilet is gegaan. Hoe weet een kind dan wél wanneer het naar de wc moet?

Tijdens de plaswekkertraining draagt een kind speciale sensorbroekjes Urifoon. Deze plaswekker broekjes voor jongens zijn noodzakelijk voor een effectieve en succesvolle training. Ze zien eruit als normale jongens boxers, maar binnenin zijn deze voorzien van sensordraden en bovenop zitten twee drukknopjes waar een kleine zender bevestigd wordt.
Met een volle blaas bij het plassen vallen de eerste druppels urine in het gebied waar de sensordraden lopen. Het zendertje, dat op het plaswekker broekje zit, activeert de plaswekker en die geeft direct alarm.
Dit alles gaat supersnel (binnen enkele seconden), zodat het alarm af gaat bij verlies van de eerste urinedruppels. Het is belangrijk dat de jongen hier snel op reageert en ontwaakt. In een reflex zal het stoppen met plassen en het kind trainen om naar het toilet te gaan. Na het uitplassen wordt een droog plaswekker broekje aangetrokken, anders zal het alarm meteen weer afgaan als de zender op een nat sensorbroekje wordt geklikt.

Op deze manier leert het kind de prikkels van een volle blaas te herkennen. Via de hersenen zal dit reflex worden gestimuleerd en ontwikkeld. Zo leert het kind op tijd en bewust te reageren om naar de wc te gaan.

Goed om te weten bij plaswekker broekjes Urifoon

De Urifoon sensorbroekjes worden in Portugal met de handgemaakt en oogt identiek aan normgaal ondergoed. Naast de verschillende keuze in plaswekkers, kan er voor de plaswekker broekjes jongens gekozen worden uit drie kleuren (Blauw-Oranje-Monkey) in verschillende maten (104 t/m 176 en S t/m XXL).
Wat verder nog goed is om te weten:

  • De modellen kunnen iets ruimer vallen. Bij twijfel over de maat adviseren wij een maat kleiner te kiezen.
  • Naast de kleur, zijn deze plaswekker broekjes verschillend d ten opzichte van die voor de meisjes en vrouwen. Aangezien jongens anders plassen dan meisjes, zitten de sensordraden op een andere plek in het ondergoed verwerkt.
  • Pas na ontvangst het broekje door dit over het huidige ondergoed te doen. Anders kan het niet gratis geruild of teruggestuurd worden.
  • Garantietermijn van 3 maanden.
  • Wassen mag in de machine op 40 graden, drogen alleen aan de waslijn.