Welke plaswekker past het beste bij welke type slaper

Elk kind is anders. Gelukkig maar. En dit geldt ook voor het slapen en wekken. Niet elk kind wordt even snel en goed wakker als het andere kind. Ook binnen de groep kinderen die in bed plassen, zien wij grote verschillen.

Alleen Urifoon biedt de keuze uit verschillende soorten plaswekkers, zodat elk type slaper goed wordt gewekt. Hierbij maken wij onderscheid tussen een normale slaper, een diepe slaper en een zeer diepe slaper.

Dit is cruciaal, want een plaswekkertraining begint pas wanneer het kind snel wordt gewekt door het alarm. Gebeurt dit niet of duurt het lang voordat een kind reageert op het alarm, dan is de training eigenlijk nog niet begonnen en leiden de gebroken nachten vooral tot irritaties en niet tot vooruitgang.

Een irritante alarmtoon is belangrijk bij elke slaper!

Vooropgesteld, elke plaswekker van ons geeft een irritante toon op het moment dat in bed wordt geplast. Onze jarenlange ervaring heeft geleerd dat hoe irritanter de toon is, des te eerder het kind wordt gewekt. Het gaat hier vooral om de toonsoort en niet om eventuele melodietjes. 

Wij geloven ook niet in een plaswekker met leuke melodietjes. Een plaswekker is geen speelgoed, maar een hulpmiddel om een vervelend probleem serieus aan te pakken. 

Zoals gezegd begint de plaswekker training pas op het moment dat de gebruiker door het alarm wordt gewekt. Dus het wekken is het meest belangrijk. Omdat de moeilijkheid per kind verschilt, maken wij onderscheid tussen 3 verschillende typen slapers. Per type slaper adviseren wij tevens een bepaald type plaswekker.

 

De normale slaper: De Mickey plaswekker

Wij spreken van een normale slaper, indien uw kind zonder veel moeite kan worden gewekt door uzelf of door andere geluiden in de slaapkamer of daarbuiten. Als  uw kind in bed plast en geen luier draagt (of de luier is flink doorgelekt), wordt het vaker wel dan niet uit zichzelf wakker van het natte bed.

Voor deze kinderen adviseren wij de Mickey plaswekker.

 

De diepe slaper: De Contessa plaswekker

Als u het volgende patroon herkent, spreken wij van een diepe slaper. Uw kind wordt moeilijk wakker, ongeacht het tijdstip. U moet echt even uw best doen om uw kind wakker te krijgen. Als uw kind wakker wordt, dan is het geregeld eerst nog wat slaapdronken. Het beseft niet echt wat er gebeurt. In geval van een nat bed wordt uw kind daar vaker niet dan wel wakker van.

Voor deze kinderen adviseren wij de Contessa plaswekker.

 

De zeer diepe slaper: De Contessa plaswekker mét trilelement

de zeer diepe slaper wordt heel moeilijk wakker. Het slaapt echt overal doorheen en het wekken is een lastig proces. Als uw kind wakker lijkt te zijn, is het bijna altijd nog slaapdronken en beseft het niet wat er op dat moment gebeurt. 

Voor deze kinderen adviseren wij de Contessa plaswekker mét trilelement.

 

Met onze deskundige begeleiding krijgen wij bijna elk kind op tijd wakker

De koppeling van type plaswekker per type slaper is uiteraard wat arbitrair en zeker niet doorslaggevend in het effect van de plaswekker training. Het meest belangrijke is namelijk de begeleiding. Als de gebruiker niet snel reageert op het alarm is het juiste advies zeer belangrijk!

In de afgelopen 65 jaar hebben wij onze begeleiding van onze plaswekkertraining zo ontwikkeld, dat wij bijna elk kind wel weten te wekken ongeacht welke Urifoon plaswekker wordt gebruikt. Indien het reflex op het alarm 's nachts moet worden verbeterd, zal onze begeleiding vooral focus leggen op bepaalde eenvoudige oefeningen gedurende de dag. Deze hebben vooral te maken met het drink- en plasgedrag overdag, omdat dit een belangrijke invloed heeft op het bedplassen.

 

Conclusie

Met elke Urifoon plaswekker kunt u goed aan de slag! Maar als u kunt kiezen, raden wij de voorgestelde plaswekker per slaaptype aan. Het meest belangrijke blijft echter voor iedereen gebruik te maken van onze deskundige begeleiding indien uw kind niet snel reageert op het alarm. Want dan is de plaswekkertraining nog niet begonnen.