De plaswekker training - Urifoon.nl

Bij het naar bed gaan trekt uw kind het Urifoon sensorbroekje aan.

Stap 1. Het broekje wordt met de Urifoon plaswekker verbonden door het zendertje op het broekje te klikken. Bij de niet draadloze plaswekker wordt de verbinding tussen het broekje en de plaswekker met een aansluitsnoertje gemaakt.

Stap 2. Zodra 's nachts de eerste druppels urine in het sensorbroekje komen, gaat het alarm direct af. Uw kind wordt daardoor wakker en zal in een reflex de sluitspier van de blaas sluiten. Dit "precieze moment van wekken" versterkt de waarschijnlijk verslapte sluitspier. Tevens wordt het signaal dat de volle blaas aan de hersenen afgeeft versterkt.

Stap 3. De zender wordt van het broekje gehaald, het alarm wordt uitgezet en de plas wordt op het toilet afgemaakt. Belangrijk is dat uw kind goed wakker is en zich bewust is van het plassen op het toilet. Daarna wordt weer een schoon sensorbroekje aangetrokken, de zender erop geklikt en uw kind kan lekker verder slapen.

Stap 4. Noteer 's ochtends samen met uw kind de resultaten van de nacht en bespreek de voortgang. Al binnen een aantal weken zal een positieve ontwikkeling zichtbaar zijn! 

Behoud de normale omstandigheden!

Het is belangrijk dat uw kind de Urifoon plaswekkertraining onder normale omstandigheden volgt. Dus het is niet gewenst dat u uw kind:
* tussentijds wakker maakt om het te laten plassen op het toilet
* bewust minder laat drinken voor het slapen gaan, of
* luiers of luierbroekjes laat gebruiken.