Deskundige en persoonlijke begeleiding bij de plaswekkertraining

De plaswekker is geen wondermiddel maar een hulpmiddel bij een training. Het is wetenschappelijk bewezen dat de slagingskans van de plaswekkertraining hoger is als deze deskundig wordt begeleid. Wij bieden deze deskundige begeleiding kosteloos aan iedereen die een nieuwe Urifoon plaswekker heeft gekocht of gehuurd. Dat doen wij als sinds 1954 en hebben sindsdien ruim 1 miljoen kinderen van het bedplassen af geholpen.

Deze begeleiding is ook aan te schaffen voor mensen die geen nieuwe of een plaswekker van een ander merk gebruiken. Daarnaast bieden wij iedereen de mogelijkheid gebruik te maken van 1 op 1 coaching door 1 van onze ervaren en deskundige specialisten. Wij bellen je wekelijks om de voortgang van jouw kind te bespreken en zorgen ervoor dat de training zo snel mogelijk succesvol wordt afgerond.

Wij hebben het idee dat sommige ouders en kinderen denken dat door het kopen of huren van een plaswekker het probleem bedplassen is opgelost. Helaas is dit niet het geval. Een plaswekker is geen wondermiddel, maar een hulpmiddel bij een training waarbij vooral de eerste weken belangrijk zijn.

Meerdere aanbieders van plaswekkers schetsen het ideale plaatje: De plaswekker geeft alarm op het moment dat uw kind in het sensorbroekje plast. Hij of zij wordt gelijk wakker en maakt de plas op de wc af. Door dagelijks door de plaswekker te worden gewekt, leert uw kind na enige tijd het signaal van een volle blaas tijdens de slaap tijdig te herkennen. Het wordt uit zichzelf wakker om naar de wc te gaan. Training geslaagd.

Wij weten als geen ander dat de plaswekkertraining helaas niet bij iedereen volgens het ideale plaatje verloopt. Ouders en kind raken geïrriteerd en gefrustreerd. Teleurgesteld stoppen zij dan voortijdig de training. Een ervaring rijker en een illusie armer.

Om dit te voorkomen biedt Urifoon een unieke persoonlijke begeleiding. Deze is deskundig, zéér ervaren én succesvol. Dit doen wij al sinds 1954.

Onze begeleiding maakt het verschil in bijvoorbeeld de volgende situaties.

  • Het kind reageert niet op het alarm van de plaswekker. Bedplassers hebben vaak een hoge wekdrempel, zodat men moeilijk wakker wordt. Zelfs van het irritante geluid van een plaswekker.
  • Er wordt meerdere keren per nacht in be0d plast. Met een luier heb je niet in de gaten hoe vaak jouw kind tijdens de slaap plast. Is het 1 grote plas of zijn het meerdere plasmomenten? Tijdens de plaswekkertraining merk je dit wel, want bij elk plasmoment gaat het alarm af. Indien het alarm meerdere keren per nacht gaat, is de plaswekker training niet lang vol te houden. Te vermoeiend voor alle betrokkenen.
  • Men is zich niet bewust van wat er gebeurt als het alarm af gaat. Het kind stopt bij het alarm wel met plassen, maar is zich nergens van bewust. Om van het bedplassen af te komen, is het belangrijk dat het kind zich bewust is van wat er gebeurt. 
  • Je merkt onvoldoende vooruitgang in de training. Omdat nachten worden verstoord is het belangrijk dat de training zo kort mogelijk duurt. Ook is het belangrijk dat snel en constant vooruitgang zichtbaar is, want dan is het makkelijker de motivatie te behouden.

Onze persoonlijke en deskundige begeleiding biedt de juiste handvatten hoe deze en nog vele andere onverwachte situaties kunnen worden opgelost. De klanten die van onze adviezen en praktische adviezen gebruik hebben gemaakt, geven aan dat dit voor een aantoonbaar positief verschil in de voortgang van de training heeft gezorgd.