Deskundige en persoonlijke begeleiding bij de plaswekkertraining

Wilt u begeleiding bij de plaswekker training maar heeft u de plaswekker van familie of vrienden overgenomen of 2e hands gekocht? Hier kunt u de begeleiding bestellen zoals alle klanten ontvangen die een nieuwe Urifoon plaswekker hebben gekocht of gehuurd.

Wij hebben het idee dat sommige ouders en kinderen denken dat door het kopen of huren van een plaswekker het probleem bedplassen is opgelost. Helaas is dit niet het geval. Een plaswekker is geen wondermiddel, maar een hulpmiddel bij een training die de eerste paar weken best intensief kan zijn.

Meerdere aanbieders van plaswekkers schetsen het ideale plaatje: De plaswekker geeft alarm op het moment dat uw kind in het sensorbroekje plast. Hij of zij wordt gelijk wakker en maakt de plas op de wc af. Door dagelijks door de plaswekker te worden gewekt, leert uw kind na enige tijd het signaal van een volle blaas tijdens de slaap tijdig te herkennen. Het wordt uit zichzelf wakker om naar de wc te gaan. Training geslaagd.

Wij weten als geen ander dat de plaswekkertraining helaas niet bij iedereen volgens het ideale plaatje verloopt. Ouders en kind raken geïrriteerd en gefrustreerd. Teleurgesteld stoppen zij dan voortijdig de training. Een ervaring rijker en een illusie armer.

Om dit te voorkomen biedt Urifoon een unieke persoonlijke begeleiding. Deze is deskundig, zéér ervaren én succesvol. Dit doen wij al sinds 1954.

Onze begeleiding maakt het verschil in bijvoorbeeld de volgende situaties.

  • Het kind reageert niet op het alarm van de plaswekker. Bedplassers hebben vaak een hoge wekdrempel, zodat men moeilijk wakker wordt. Zelfs van het irritante geluid van een plaswekker.
  • Er wordt meerdere keren per nacht in bed plast. Met een luier heeft u niet in de gaten hoe vaak uw kind tijdens de slaap plast. Is het 1 grote plas of zijn het meerdere plasmomenten? Tijdens de plaswekkertraining merkt u dit wel, want bij elk plasmoment gaat het alarm af. Indien het alarm meerdere keren per nacht gaat, is de plaswekker training niet lang vol te houden. Te vermoeiend voor uw kind en voor u.
  • Men is zich niet bewust van wat er gebeurt als het alarm af gaat. Het kind stopt bij het alarm wel met plassen, maar is zich nergens van bewust. Om van het bedplassen af te komen, is het belangrijk dat het kind bewust is van wat er gebeurt. 
  • U en uw kind merken onvoldoende vooruitgang in de training. Omdat nachten worden verstoord is het belangrijk dat de training zo kort mogelijk duurt. Ook is het belangrijk dat snel en constant vooruitgang zichtbaar is, want dan is het makkelijker de motivatie te behouden.

Onze persoonlijke en deskundige begeleiding biedt de juiste handvatten hoe deze en nog vele andere onverwachte situaties kunnen worden opgelost. De klanten die van onze helpdesk gebruik hebben gemaakt, geven aan dat dit een aantoonbaar positief verschil in de voortgang van de training heeft gemaakt