Plaswekker overdag

Voor het trainen van de blaas overdag of bij kinderen die moeite hebben met zindelijk worden, bieden we de Apollo 24 als plaswekker voor overdag. De plaswekker is licht en klein en daarmee ook gemakkelijk voor kinderen. Het alarmsignaal gaat af zodra urineverlies wordt gedetecteerd. Dit kan in de speciale sensorbroekjes of door inleggers (wegwerp) in het eigen ondergoed.
Het alarm kan ingesteld worden op trillen en/of verschillende geluidsniveaus en kan ook erg discreet ingezet worden. Niemand zal doorhebben dat een plaswekker wordt meegedragen.
Met de Apollo 24 behoort broekplassen snel tot de verleden tijd.

Filter soort plasprobleem

“De plaswekker” is vooral bekend als effectieve methode om bedplassen af te leren. Maar bij plasproblemen overdag kan de plaswekker ook effectief zijn. Wij hebben de kleinste en lichtste plaswekker van Nederland; de Apollo 24 dagalarm.

Plasongelukjes overdag

Verreweg de meeste kinderen zijn overdag eerder zindelijk dan ’s nachts. Dit komt vooral omdat je eerder start met het zindelijk worden overdag dan dat het bedplassen wordt aangepakt. Daarbij is overdag zindelijk worden voor veel kinderen ook makkelijker, omdat kinderen veelal bewust zijn van wat er gebeurt (ze zijn wakker).
Desondanks zijn er ook veel kinderen die overdag, op schoolgaande leeftijd, last hebben van ongewenste plasongelukjes.

Kinderen zijn teveel afgeleid, ze vergeten te plassen

Kinderen hebben gedurende de dag veel impulsen te verwerken van alles wat er om hen heen gebeurt. Op school, maar zeker ook daarbuiten met spelen, gamen enzovoort. Hiernaast geeft ook het eigen lichaam signalen, zoals de prikkels van een volle blaas. Maar die worden door kinderen vaak genegeerd of weggedrukt, omdat het hen niet goed uitkomt op dat moment. Ze zitten midden in een spel, wil niets missen of is bang iets te ‘verliezen’.
Deze kinderen voelen wel dat ze moeten plassen, maar handelen daar niet naar. Plashorloges kunnen hierbij ook helpen, om routine en regelmaat aan te brengen in het plasgedrag van kinderen.

Kinderen voelen niet dat ze beginnen te plassen

Wanneer er geen lichamelijke oorzaak is, kunnen wij helpen met de plaswekker voor overdag. Om de reflex van jouw kind op de prikkels van een volle blaas te ontwikkelen. De Apollo 24 geeft direct een alarmsignaal op het moment dat de eerste druppels urine vallen. Net zoals met de plaswekkertraining tijdens de nacht leert jouw kind het verband te leggen tussen het gevoel van een volle blaas en naar de WC gaan om te moeten plassen.

Voordelen van de Apollo 24 dagalarm

  • Het is de kleinste en met slechts 24 gram ook de lichtste plaswekker en daardoor voor kinderen zeer prettig in gebruik
  • De gebruiker heeft de keuze uit tril en/of geluid alarmsignaal
  • Het geluid van het alarmsignaal heeft een instelbaar volume
  • De Apollo 24 wordt door zeer veel zorgverzekeraars vergoed in een aanvullend pakket.

Sensorbroeken of sensor inleggers

De Apollo 24 werkt eigenlijk hetzelfde als een plaswekker voor de nacht. Zodra de eerste druppels urine in de onderbroek komen, gaat het alarm af. Hierbij kan jouw kind gebruik maken van het speciale Urifoon sensorondergoed, maar voor de Apollo hebben we ook speciale sensor inleggers die in het eigen ondergoed kan worden gedragen.

Sensorbroeken
Zien er uit als normaal ondergoed. Het is een boxer model voor een jongen en een hipster model voor meisje. Het speciale is dat er sensordraden in het ondergoed zijn verwerkt. Op het ondergoed wordt een aansluitsnoertje met 2 drukknopen bevestigd en deze is verbonden met de Apollo 24. Zodra de eerste druppels urine in het sensorbroekje komen, wordt direct het alarm geactiveerd.

Inlegger
Wordt in het eigen ondergoed gebruikt. Deze inleggers hebben net als het sensorondergoed een groot sensorbereik zodat de eerste druppels urine altijd worden gesignaleerd. Aan de inlegger wordt met een oranje clipje een snoertje verbonden, die aan de Apollo 24 wordt gekoppeld. Het grote voordeel van deze inleggers is, dat na het plassen vaak niet direct de hele onderbroek moet worden verschoond maar alleen de inlegger moet worden vervangen. De inlegger laat namelijk geen vocht door, dus bij een snelle reactie op het alarm blijft de onderbroek droog. Na gebruik wordt de inlegger weggegooid, deze kunnen niet worden gewassen. 

In de praktijk kiezen de meeste mensen voor de inleggers, omdat het veel makkelijker in gebruik is. Het verschonen van het ondergoed overdag (schoenen uit – broek uit – ondergoed verschonen – broek aan – schoenen aan) is bewerkelijk. Zeker als het meerdere keren per dag gebeurt.