Plashorloges voor kinderen

Tijd om plasongelukjes te stoppen

Plashorloges zijn een handig hulpmiddel om broekplassen bij kinderen te voorkomen. Dankzij de vrolijke kleuren en stoere designs zal jouw kind het zelfs leuk vinden het horloge te dragen.
De kinderplashorloges kunnen eenvoudig ingesteld worden om op verschillende momenten overdag (discreet) ‘alarm’ te geven. Zo wordt jouw kind eraan wordt herinnerd om te gaan plassen. Op die manier wordt er regelmaat in het plasgedrag ontwikkeld en scheelt dat weer een natte broek, maar ook het gevoel van schaamte bij jouw kind.
Naast dat dit een goede training is voor kinderen die zindelijk willen worden of nog regelmatig in hun broekplassen (plasongelukjes), werkt het ook goed als aanvulling op de plaswekkertraining.

Wat doet het plashorloge als oplossing tegen broekplassen?

Waarschijnlijk herken je het wel; jouw kind die de tijd niet neemt om te gaan plassen op de wc, met als resultaat een (volledig) natte broek. Door niet regelmatig naar het toilet te gaan en plas lang ophouden, kan dat leiden tot mogelijke problemen:

 • Overactieve blaas
 • Overbelaste sluitspier/bekkenbodem
 • Blaasontsteking
 • Nierproblemen

Ook kan het zijn dat kinderen moeite hebben om hun urine op te houden vanwege een onderontwikkelde blaas, of omdat ze nog niet geleerd hebben hoe ze hun plas kunnen beheersen.

Het is heel belangrijk om jouw kind aan te moedigen regelmatig te plassen en naar het lichaam te leren luisteren wanneer hij/zij een dringende behoefte voelt om te plassen. Een plashorloge biedt hierbij een oplossing.

Kinderen zijn overdag voornamelijk druk met spelen en gaan daar vaak volledig in op. Hierdoor worden andere zaken makkelijk vergeten of zijn misschien (nog) niet vanzelfsprekend. Zo kan een plashorloge voor een kind vanaf 4 jaar al uitkomst bieden.

Plashorloge geschikt voor jouw kind?

In veel gevallen ontstaan er vaak hele discussies over het naar de wc sturen van je kind. “Nee ik hoef niet”. Binnen 5 minuten; plasongelukje… Herkenbaar?
Door gebruik van het plashorloge geef je de ‘regie’ over het toiletbezoek aan jouw kind. Bij een discreet trilsignaal gaat ze dan naar het toilet en op deze manier ervaren zij dat ze het zelf bepalen in plaats van dat ze gestuurd worden door jou als ouder.
Om de ca. 2 uur zittend een plas doen is het beste! Wanneer gebruik je een horloge met alarm als Plashorloge voor kinderen?

 • Om zowel thuis, op school als buitenshuis (regelmatig) naar het toilet te gaan en de kans plasongelukjes te verkleinen.
 • Door op vaste tijden te plassen, wordt de blaas beter getraind en leer je daar controle over te krijgen
 • Het aanbrengen van structuur in het plassen overdag, zal helpen om ’s nachts van het bedplassen af te komen
 • Een handig hulpmiddel om overdag zindelijk te worden en broekplassen bij kinderen te voorkomen.

Alle plashorloges voor kinderen kunnen op de gezette tijden een zeer discreet trilalarm geven. Op deze manier hoort niet iedereen het alarm, wat weer een veiliger en zelfverzekerder gevoel geeft. Alleen de VibraLite modellen biedt de optie om in plaats van tril- ook te kiezen voor een geluidsignaal als herinneringsalarm.

Voordelen en resultaten van plashorloge kind

Deze horloges zijn ontworpen als hulpmiddel voor kinderen, om te herinneren aan bepaalde momenten of ’acties’ gedurende de dag. Het beschikt over de mogelijkheid voor het instellen van diverse alarmen op zekere tijden. Hierdoor krijgt het kind een signaal om bijvoorbeeld naar de wc te gaan. De kinderhorloges met alarm kunnen dan ook voor verschillende doeleinden gebruikt worden:

 • Plashorloge
 • Medicijnhorloge
 • Drinkhorloge
 • Thuiskom-alarm

De kinderhorloges zijn eenvoudig in te stellen om op verschillende momenten af te laten gaan. Ieder horloge heeft een eigen instructiefilmpje waarin dit duidelijk wordt getoond. Superfijn hulpmiddel dat resulteert in:

 • Goed getrainde blaas
 • Geen onzeker gevoel meer bij jouw kind
 • Een ‘zorg’ minder als ouder
 • Minder teleurstelling en minder wasgoed
 • Bovenal; een blij kind

Belangrijk: een plashorloge voor kinderen moet niet verward worden met een plaswekker tegen bedplassen. Daar is het niet voor bedoeld en heeft het ook niet het gewenst effect, daar zijn betere hulpmiddelen voor.