Welke plaswekker is voor mij het meest geschikt?

Een plaswekker wordt meestal 1 maar maximaal een paar keer in een mensenleven besteld. Hierdoor ontbreekt vaak de kennis wat belangrijk is wat belangrijk is bij het het keuzeproces. Wij hebben ruim 60 jaar ervaring in de wereld van de plaswekkers en weten wat de belangrijkste punten zijn om op te letten. Wij delen ze graag met u.

Hoe groot is het sensorbereik van de plaswekker?

Het sensorbereik is het gebied dat nat moet worden om het alarm te activeren. Voor een effectieve plaswekkertraining is het cruciaal dat uw kind wordt gewekt op het moment dat de eerste druppels urine het lichaam verlaten. De hersenen moeten namelijk een wekreflex op het gevoel van die volle blaas ontwikkelen. Dit betekent dat het alarm bij de eerste druppels urine moet worden geactiveerd.

Vooral bij jongens is het moeilijk te voorspellen waar in de onderbroek de eerste druppels urine komen. Plaswekkers die gebruik maken van sensorbroekjes hebben het grootste sensorbereik. Ze zijn misschien wat duurder (men moet immers de sensorbroekjes kopen), maar de training is echt veel effectiever.

Hoe makkelijk wordt uw kind wakker?

Wij bieden meerdere typen plaswekkers, omdat elk kind anders is en het ene kind veel makkelijker wakker wordt dan het andere kind. Deze wekdrempel is belangrijk bij de plaswekkertraining. Het alarm van de plaswekker moet uw kind namelijk snel wekken. Op basis van het gemak van wakker worden, kunnen onze plaswekkers als volgt worden ingedeeld.

Onze plaswekkers zijn allemaal draadloos, dus zeer comfortabel in gebruik. De bediening is eenvoudig, zodat ook uw kind de handelingen zelf kan uitvoeren. Wij raden u ook aan uw kind zoveel mogelijk zelf te laten doen. Hierdoor wordt de bewustwording van wat er ’s nachts gebeurt vergroot.

Onze plaswekkers hebben allemaal een irritant alarmsignaal. Indien ’s nachts het alarm af gaat, is het de bedoeling dat uw kind dit zo snel mogelijk uit zet. De ervaring leert dat een kind sneller reageert op een irritant signaal dan op bijvoorbeeld een politiesirene. Wij willen ook voorkomen dat uw kind de plaswekker als speelgoed gaat zien. Het is een hulpmiddel om snel zindelijk te worden.

De plaswekker combinatie met trilelement is erg effectief voor de zeer diepe slaper. Meer lawaai is niet altijd de oplossing om iemand wakker te krijgen. De vibratie van een trilelement kent men echter niet en dit zorgt in de regel voor een snelle reflex bij de gebruiker.

Heeft u de mogelijkheid tot deskundige begeleiding? Dit is echt belangrijk!

Niemand vindt het leuk om midden in de nacht te worden gewekt. Dus voor behoud van de motivatie moet de plaswekkertraining zo kort mogelijk duren. Deskundige begeleiding helpt hier bij! Een paar voorbeelden die frequent voorkomen.

Ook al kan het alarm van een plaswekker veel lawaai maken, niet elk kind hoeft daar direct op te reageren. Wat doe je dan? De training is immers nog niet begonnen, zolang uw kind niet reageert op het alarm. Of stel dat u met de plaswekker ontdekt dat uw kind 3 plasjes per nacht plast. Dit betekent dat het alarm 3 keer per nacht gaat… Dan is een plaswekkertraining wel erg vermoeiend. Voor uw kind én voor u.

Vaak wordt zonder goede begeleiding in dit soort situaties de plaswekkertraining in een vroegtijdig stadium gestaakt terwijl het kind nog niet zindelijk is. Zonde van de investering (tijd en geld), u bent een illusie rijker en uw kind is nog steeds niet geholpen om van het bedplassen af te komen. Met alle teleurstellingen als gevolg.

Indien u niet door iemand uit het medische circuit wordt begeleid, bijvoorbeeld een kinderarts of plaspoli, kunt u gebruik maken van onze deskundige helpdesk voor persoonlijke begeleiding. Met gerichte adviezen en speelse oefeningen kunnen wij uw kind wel laten reageren op het alarm en/of het aantal plasmomenten ’s nachts reduceren. Hierdoor wordt er effectief getraind en duurt de training niet onnodig lang. Erg belangrijk voor het behouden van de motivatie!

Ook wetenschappelijk onderzoek toont aan dat plaswekkertrainingen met begeleiding een hogere slagingskans hebben, dan wanneer er geen deskundige begeleiding is.

Betrek uw kind in het keuzeproces!

Het succes van een plaswekkertraining wordt vooral beïnvloed door de motivatie van uw kind. Betrek hem of haar daarom in het keuzeproces. Uw kind moet met de plaswekker trainen en dat is best een spannend proces. Het helpt wanneer dit gebeurt met materiaal waar uw kind helemaal achter staat.

Tot slot

Onze deskundige begeleiding is standaard bij onze tarieven inbegrepen. Mocht u meer informatie willen kunt u ons bereiken op 0297 760 001 of per mail via [email protected].

Indien u via via een plaswekker van ons heeft aangeschaft kunt u ook gebruik maken van onze deskundige helpdesk. Hiervoor dient u dan te bellen met 0900-bedplassen (60ct per minuut). Heeft u een ander merk plaswekker en wilt u toch gebruik maken van onze begeleiding? Ook dan kunt u ons tijdens kantooruren bellen op 0900-bedplassen.

Wij helpen u graag!