Waarom speciaal ondergoed bij een plaswekker?

Bij een Urifoon plaswekker horen speciale sensorbroekjes. Dit zijn op het oog normale onderbroeken, maar dan met onzichtbare sensordraadjes in het kruis en twee drukknopen aan de voorzijde waarop het zendertje van de plaswekker geklikt wordt.

Dit speciale ondergoed heeft een belangrijke reden: Het moet de eerste druppels urine zo snel mogelijk detecteren, zodat direct het alarm af gaat wanneer er wordt geplast. Daarom maakt Urifoon gebruik van speciaal ondergoed voor jongens en meisjes. Bij de sensorbroekjes voor jongens zijn de speciale draden vooral aan de voorkant aangebracht en bij de meisjes zitten ze vooral aan de onderkant.

De training

Een plaswekkertraining werkt zo goed tegen bedplassen, omdat de wekker alleen maar af gaat op het cruciale moment dat er geplast wordt. Zodra ‘s nachts de eerste druppels urine in het sensorbroekje komen, gaat het alarm direct at. De gebruiker wordt wakker en in een reflex zal de sluitspier van de blaas zich sluiten. Dit kritieke moment wordt dan namelijk herkend en bij dagelijks gebruik getraind voor te zijn. Door de constante herhaling gaan de hersenen namelijk de link leggen tussen het plassen en direct gewekt worden. Hierdoor wordt het gevoel van de volle blaas herkend met als reactie het opstaan om naar de wc te gaan.

Belangrijk: Alles in bewuste toestand!

Het is heel belangrijk dat de gebruiker goed wakker is en zich volledig bewust is van alle handelingen die plaatsvinden: van het wakker worden, het afhalen van de zender van het broekje, het uitzetten van de plaswekker, het plassen op het toilet tot het aantrekken van een schoon sensorbroekje. Cruciaal hierbij is dat het alarm ook direct af gaat zodra er geplast wordt. Dit snelle wekken heeft zichtbare vooruitgang in de training als gevolg en dat motiveert weer om de training voort te zetten.

Sensorbereik

Het speciale ondergoed heeft een groot sensorbereik en signaleert heel snel de eerste druppels urine die in de onderbroek worden geplast. De wekker gaat direct af. Aangezien de sensoren in het speciale sensorondergoed wijd verspreid zitten, gaat het alarm altijd direct af en dit komt de training ten goede.

Het onmiddellijk reageren op het alarmsignaal is de sleutel tot succes. Alleen dan wordt de noodzakelijke reflex gestimuleerd en verder ontwikkeld. Door de Urifoon plaswekker elke nacht te gebruiken zal de gebruiker al na verloop van een aantal weken uit zichzelf en op tijd wakker worden.

Sensor inleggers bij Apollo 24

Het grote sensorbereik is hetzelfde bij de speciale dry-mate inleggers die gebruikt kunnen worden in combinatie met de Apollo 24 dagwekker. Indien er gebruik wordt gemaakt van alleen een klemmetje of of klein zendertje in het eigen ondergoed is het bereik vele malen kleiner. De urine moet dan eerst op de betreffende plek komen om het alarm te activeren. Vaak is hier veel urine voor nodig en is het momentum van het gevoel van de prikkels van een volle blaas alweer voorbij.

Advies?

Indien u na het lezen van dit artikel meer advies wenst, kunt u altijd even bellen naar 0297 760 001 (werkdagen tussen 09.00 - 12.30 en 13.30 - 17.00 uur) of mailen naar [email protected]. Wij helpen u graag.