Kan ik een plaswekker beter huren of kopen?

Een gemiddelde plaswekkertraining duurt 2,5 tot 3 maanden. Blijf je binnen deze gemiddelde periode dan is het huren van een plaswekker voordeliger dan aanschaffen. Alleen weet niemand van te voren hoe lang de training gaat duren.

Over het algemeen kunt u met deze factoren rekening houden bij de keuze tussen kopen of huren.

 

Vergoeding zorgverzekering?

Bij de aanschaf van een plaswekker raden wij eerst aan te kijken naar een eventuele vergoeding van de zorgverzekering. De meeste zorgverzekeringen vergoeden de plaswekker, of een gedeelte hiervan, bij de juiste aanvullende verzekering. In de voorwaarden van de verzekering staat vermeld of vergoeding geldt voor een koopwekker en/of huurwekker. Dit kunt u eenvoudig checken via de volgende link: vergoedingen zorgverzekeraars

Hier treft u een handig overzicht van zorgverzekeraars met daarbij de voorwaarden voor vergoeding van een plaswekker. Twijfelt u welke verzekering u heeft? U kunt dan even telefonisch contact met ons opnemen, zodat wij direct uw verzekering kunnen controleren en advies kunnen geven over de wekker die het beste bij u en uw kind past. Mailen naar [email protected] kan natuurlijk ook.

 

Voordelig proberen

Als de plaswekker voor u onbekend terrein is en u heeft vraagtekens hoe uw kind er op reageert, is het huren van een wekker een goede optie om deze op een voordelige manier te proberen en ervaring op te doen. Gelukkig zijn er veel positieve gevallen waarbij de training binnen drie maanden succesvol is afgerond. Huren is dan altijd voordeliger dan kopen.

 

Meerdere kinderen

Indien u van tevoren weet dat er meerdere kinderen in het gezin zijn waarmee u wilt gaan trainen, dan is het kopen van een plaswekker aan te raden. Ook wanneer de kans op een terugval, door bijvoorbeeld een medische aandoening, in de lijn der verwachting ligt is een koopwekker aan te bevelen. Alleen wanneer er een vergoeding is voor het huren van een plaswekker via de zorgverzekering is huren voor meerdere kinderen uit een gezin toch een goede optie om te overwegen. De verzekering biedt namelijk per kind per verzekeringsduur (veelal) eenmalig een vergoeding voor de plaswekker.

 

Gespreide betaling door huur-koopregeling

Bij huren hoeft de aanschafprijs van een wekker niet in een keer te worden betaald. De huur loopt in eerste instantie voor een maand en daarna betaalt u per week. Als er drie maanden aaneen gebruik gemaakt is van de huurwekker kan er gekozen worden voor de huur-koopregeling. Klik hier voor meer informatie over deze huur-koop regeling.

Dit biedt de zekerheid van een maximale huursom. Elk individu is anders en aan de looptijd van de plaswekker training kunnen geen garanties worden gegeven. Maar mocht de training onverhoopt langer dan 3 maanden duren, heeft u de mogelijkheid de plaswekker te kopen voor € 50 (en € 20 voor het trilelement). Op dat moment bent u feitelijk € 10 duurder uit dan wanneer u bij aanvang voor het kopen had gekozen. Hierdoor zit er een plafond op de huurkosten en weet u wat u maximaal kwijt bent. Voorwaarde is wel dat u tijdig aangeeft gebruik te willen maken van deze huur-koopregeling.

 

Milieu

Als laatste en wellicht een van de belangrijkste argumenten waarom mensen kiezen voor een huurwekker in plaats van een koopwekker is het milieu. De levensduur van een plaswekker is vele malen langer dan de duur van een gemiddelde training. Als de training goed is afgerond, dan is de plaswekker overbodig en kan de huurwekker worden hergebruikt .