Verschillende maten matrasbeschermers

Matrasbeschermers beschermen uw matras tegen onder andere bedplassen. Hierbij is er keuze uit verschillende modellen. De absorberende matrasbeschermers nemen de urine op en hierdoor blijft de matras droog. Deze leveren wij in een wasbare variant en in een wegwerp oplossing, die na gebruik kan worden weggegooid. Beiden zijn een strookmodel (85 x 90 cm voor de wasbare versie en 60 x 90 cm voor de wegwerp variant). De waterafstotende matrasbeschermers beschermen de matras omdat het urine er niet doorheen komt. Voor het optimale comfort maken wij gebruik van kwalitatief zeer hoogwaardige stoffen die wel ademen en nauwelijks kraken bij gebruik. Deze waterafstotende matrasbeschermers zijn beschikbaar in de maten 70 x 150, 100 x 200, 150 x 200, 160 x 200 en 200 x 200 cm.

Filter producten

Bescherming van matras tegen bedplassen

Bijna niets is zo belangrijk als een goede nachtrust in een comfortabel bed. Ook in geval van incontinentie of bedplassen is dit wel zo prettig. Daarbij wil je niet bij ongewenst urineverlies dat je matras en beddengoed vies en onder de vlekken/nare geuren raakt, of zelfs meerdere malen vervangen dienen te worden. De kosten lopen dan behoorlijk hoog op en continue wassen helpt ook niet om urinevlekken en -geuren te verwijderen.

Er is speciaal beddengoed en matrasbeschermers tegen bedplassen die hier de oplossing voor bieden. Niemand merkt het verschil ten opzichte van een standaard hoes, terwijl het beddengoed te allen tijde droog blijft. Dit kwalitatief hoogwaardige materiaal biedt bescherming tegen urine, zweet en ander vocht. Hiermee voorkom je ‘schade’ aan het matras en dekbed, waardoor deze nog heel lang mee kunnen gaan.
Deze dekbedbeschermer en matrasbeschermer zijn 100% waterdicht en voorkomen zo dat het vies wordt door plasongelukjes, bij incontinentie of door overmatig zweten. Naast dat het aan te raden is bij kinderen (en volwassenen) die last hebben van plasongelukjes in bed, is het ook een zeer geschikt hulpmiddel tijdens plaswekkertraining.

Duurzame oplossing voor het bed

Het waterafstotende materiaal zorgt ervoor dat urine en andere vormen van lichaamsvocht niet door druppelt tot het matras. De matrasbeschermer tegen bedplassen geldt tevens als hoeslaken; dus er is géén apart hoeslaken nodig.
Naast de goede bescherming is het ook een praktische oplossing. De meeste matrasbeschermers zijn wasbaar. Dit kan op maximaal 90 graden en op lage temperatuur mag het laken ook in de droger. Het voorkomt ieder geval dat het dekbed zelf niet meer gewassen hoeft te worden en het matras bevat geen vieze gele kringen meer.
Verleng de levensduur van het beddengoed door gebruik van een goede matrasbeschermer tegen bedplassen en waterdicht dekbedovertrek.

Eigenschappen van beddengoed en matrasbeschermer tegen bedplassen

 • Top comfort
 • 100% Betrouwbaar
 • Géén overlast
 • Huidvriendelijk
 • Goede investering ten opzichte van de aanschaf van nieuw matras/beddengoed

De bovenzijde is volledig van katoen en de onderkant polyurethaan membraan. De waterdichte molton voelt daarmee heerlijk zacht en ligt dan ook zeer comfortabel. Het biedt absolute bescherming tegen alle vloeistoffen. Doordat de stof ademend en sterk ventilerend vermogen heeft blijven er géén nare geuren hangen. Daar veel andere matrasbeschermers een irritant krakend geluid geeft, heeft deze dat niet! Ook hoeft u niet te vrezen voor extra transpiratie.

Verschillende matrasbeschermers toepasbaar in diverse situaties

 • Gedurende (spannende) periodes van bedplassen (ongelukjes)
 • Tijdens de plaswekkertraining
 • In geval van overmatig zweten
 • Bij incontinentie problemen
 • Rondom zwangerschap/bevalling
 • Op vakantie
 • Tijdens logeerpartijtjes

De matrasbeschermers tegen bedplassen zijn er in verschillende uitvoeringen en formaten.

 • Absorberende matrasbeschermers (wasbaar en disposable); 80x90 cm.
 • Wasbare waterdichte matrasbeschermers; 70x150 – 100x200 – 150x200 – 160x200 – 200x200 cm
 • Waterafstotend dekbedovertrek; 135x200 – 200x200 cm
 • Waterdichte kussensloop; 50x70 cm