Matrasbeschermers en waterdicht beddengoed

Niemand zit op natte bedden te wachten. Aan de ene kant de teleurstelling dat in bed in geplast en aan de andere kant de vaak enorme hoeveelheid vuile was. Daar komt ook nog het verschonen van het bed in de nacht bij kijken. Een hele opgave! Soms zo groot dat het, mede door de gebroken nachten, tot irritaties kan leiden. 

Het leven wordt een stuk makkelijker door gebruik te maken van goed beschermingsmateriaal. Denk hierbij aan matrasbeschermers, maar ook aan waterdichte dekbedovertrekken en kussenslopen. Deze producten beschermen langdurig de matras en/of het dekbed en zorgen voor aanzienlijk minder wasgoed.

Wij maken gebruik van kwalitatief hoogwaardige stoffen. Ze zorgen voor een waterafstotende bescherming, terwijl het materiaal wel ademt en niet kraakt. Dus optimaal comfort tijdens de nacht.

Filter producten

Goede bescherming maakt het makkelijker

Vooral tijdens een plaswekkertraining helpt het wanneer zonder onnodige vermoeidheid en irritaties de training kan worden volbracht. Wij weten dat mede door de gebroken nachten de training vooral in de eerste weken op zichzelf al vermoeiend genoeg is. Dus wat zou het fijn zijn om het niet nóg vermoeiender voor alle betrokkenen te maken.

Een handige hulpmiddel hierbij is gebruik te maken van goede bescherming in bed.

Een betrouwbare matrasbeschermer

Als eerste wordt vaak gedacht aan een matrasbeschermer. Deze beschermt afhankelijk van het gekozen formaat het gehele matras of alleen het gebied rondom de heupen. Dit laatste model - ook wel een strookmodel genoemd - is het meest handzaam en het snelst te verwisselen. Maar beweegt uw kind veel in bed, dan is deze vanwege het beperkte beschermde gebied mogelijk niet het beste alternatief en kan beter voor een bescherming van het gehele matras worden gekozen.

Deze zijn beschikbaar in diverse maten leverbaar, zodat er vast een passend model voor jullie matras tussen zit.

De meeste matrasbeschermers zijn trouwens wasbaar tot 90 graden. Het strookmodel is eventueel ook in een wegwerp uitvoering leverbaar. Misschien iets minder duurzaam, maar wel erg makkelijk en minder wasgoed.

De gouden tip met matrasbeschermers

De matrasbeschermers zijn zo gemaakt dat je er direct op zou kunnen slapen. Wel zo prettig, want bij een plasongelukje hoeft alleen de matrasbeschermer te worden vernieuwd. Wanneer je toch liever op een laken slaapt - en de matrasbeschermer dus onder het laken ligt - leidt een nat bed tot wat meer extra werk. Naast het laken moet namelijk ook de matrasbeschermer worden vervangen.

Voor deze laatste groep hebben wij een tip ontvangen van een ouder die klaar was met het verschonen van bedden midden in de nacht.

Hij ontwikkelde de laagjes techniek: Matrasbeschermer - laken - matrasbeschermer - laken.

Als in bed is geplast, hoeft op dat moment alleen het natte laken en de natte matrasbeschermer van het bed te worden gehaald. Daaronder ligt het schone droge laken alweer klaar met daaronder weer een schone droge matrasbeschermer. Dit scheelt op het zwaarste moment tijdens het verschonen in de nacht veel tijd!

Voorkom ook een nat dekbed

Tijdens plasongelukjes kan het voorkomen dat ook het dekbedovertrek nat wordt. Of nog vervelender, het dekbed zelf. Dekbedden zijn net als matrassen duur in aanschaf en vervang je niet snel. Het wassen van een dekbed is tijdrovend en doe je liever ook niet onnodig vaak.

Wij bieden de oplossing in de vorm van waterafstotende dekbedovertrekken. Deze beschermen het dekbed en zorgen ervoor dat deze niet nat worden. De gebruikte stoffen zijn zo samengesteld dat deze overtrekken tot 90 graden kunnen worden gewassen en tegelijkertijd veel comfort bieden tijdens het slapen.

De stof is namelijk zuurstof doorlatend, zodat het niet tot extra transpireren leidt. Bovendien kraakt de stof niet tijdens het gebruik, wat een veel gehoorde klacht is van andere waterafstotende matrasbeschermers.

Uiteraard leveren wij ook de bijbehorende waterafstotende kussenslopen. Het zou immers jammer zijn wanneer alles in bed goed wordt beschermd, behalve het kussen...

Kortom, optimaal comfort voor iedereen.