Winkelmandje

Mandje is leeg
 


Plaswekker

De plaswekker is verreweg de meest effectieve en snelste methode om van het bedplassen af te komen. De plaswekkermethode is een training waarbij het kind leert wakker te worden wanneer de blaas een signaal afgeeft als deze vol is.

Eenvoudig en doeltreffend
De plaswekker werkt erg eenvoudig en is zeer doeltreffend. Om de plaswekker te gebruiken heeft u speciale broekjes nodig waarin een vochtsensor zit. De verbinding tussen het broekje en de plaswekker is draadloos.

Op het moment dat uw kind naar bed gaat, trekt hij/zij het speciale sensorbroekje aan. Zodra uw kind 's nachts in bed begint te plassen en de eerste druppels urine in het sensorbroekje komen, gaat direct het alarm van de plaswekker af. Hierdoor wordt uw kind prompt gewekt en in een reflex zal de sluitspier van de blaas zich sluiten.

Vervolgens wordt de wekker uitgezet en wordt de plas op het toilet afgemaakt. Belangrijk is dat uw kind goed wakker is en zich volledig bewust is van het plassen op het toilet. Daarna wordt weer een schoon broekje aangetrokken en kan uw kind weer lekker verder slapen.

Een gemiddelde training duurt 2 à 3 maanden. De periode is mede afhankelijk van de motivatie en consequentheid waarmee de training wordt uitgevoerd.

Twitter Facebook